Pod motom “Podijeli radost, znanje, ljubav” u Prijedoru će se ove sedmice nizom aktivnosti obilježiti Nedjelja djeteta.

Šef kabineta gradonačelnika Prijedora izjavila je danas novinarima da se Kabinetu gradonačelnika u organizaciji Nedjelje djeteta pridružio Centar za socijalni rad, Narodna biblioteka ” Ćirilo i Metodije” kao i brojna udruženja u programu koji je pripremljen ovim povodom.
Uz poruku “Pruži ljubav, postani hranitelj”, Centar za socijalni rad organizovao je danas promociju hraniteljstva na Trgu majora Zorana Karlice, a Pozorište Prijedor za najmlađu publiku večeras u 18.00 časova igra “Crvenkapicu” uz besplatan ulaz.
” Pozivamo roditelje da povedu svoje mališane i dođu da pogledaju ovu predstavu u izvođenju ansambla našeg pozorišta”, istakla je Dodoševa.
Ona je dodala da već sutra od 18,00 časova Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” organizuje u Gradskoj čitaonici druženje s piscem popularnih knjiga za djecu Stefanom Tićmijem.
” Ono na šta stavljamo fokus je Karneval zabave u Pozorištu Prijedor koji će biti održan u srijedu, 5. oktobra od 17.00 časova. Tu smo za naše drugare pripremili čitaonice, igraonice, interaktivne radionice i druženje sa animatorima u holu pozorišta, a potom će u pozorišnoj sali biti priređen bogat zabavni program za mališane”, rekla je Dodoševa.
Ona je dodala da ni ove godine neće izostati tradicionalni maskenbal koji u četvrtak, 6. oktobra organizuje Dječiji vrtić “Radost” priređuje maskenbal na ulicama grada sa prigodnim programom u Ljetnoj bašti.
Dodoševa je pozvala roditelje da povedu svoje mališane na ove događaje i tako svi zajedno podijelimo radost, znanje i ljubav, upravo kako glasi i moto ovogodišnje Nedjelje djeteta.

Izvor: prijedorgrad