Predsjednik SDS i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Mirko Šarović, nije uspio da pobijedi ni na biračkom mjestu na kome je glasao.

Kako je najavljeno ranije iz SDS, Šarović je glasao u mjesnoj zajednici Lukavica u Istočnom Novom Sarajevu (biračko mjesto 140B001, ul. Vojvode Radomira Putnika 100).

Prema preliminarnim i nepotpunim rezultatima koje je objavila CIK BiH, na tom biračkom mjestu Željka Cvijanović ima 342 glasa, a Šarović 137.

Za učionicu broj četiri, u Školi za slušno oštećene u Paprikovcu, u Banjaluci, gdje je glasala Željka Cvijanović, CIK još nije objavila rezultate.

Istovremeno, kandidat za predsjednika SNSD, Milorad Dodik pobijedio je na svom biračkom mjestu, u galeriji Doma kulture, Laktaši. Dodik tamo trenutno ima 250 glasova, a njegov protivkandidat Jelena Trivić 157.

Jelena Trivić glasača je u banjalučkoj Osnovnoj školi „Branko Radičević“, ali CIK još nije objavila rezultate u učionici 11, baš onoj u kojoj je glasala Trivićeva.

Kandidat DNS za člana Predsjedništva BiH, Nenad Nešić, glasao je u Istočnom Novom Sarajevu, u mjesnoj zajednici Toplik-Tilava, na biračkom mjesto 140B007, ulica Vuka Karadžića 363.

Prema podacima CIK, Nešić za sada na tom mjestu ima svega 60 glasova i nalazi se tek na trećem, mjestu, iza Cvijanovićeve (229) i Šarovića 65 glasova.

Izvor: Srpskainfo