Postoje brojne teorije o ovoj temi. Antropolog sa Univerziteta Oksford, Ana Mašin, prilikom prikupljanja podataka za svoju knjigu “Zašto volimo”, došla je do zanmljivog zaključka.

Rezultati ovog istraživanja govore da žene na muškarcima evolucijiski prvo gledaju obim ramena i struka. Poželjno je da ramena budu široka, da idu u takozvani trougao, tako da struk bude uži. Ono što pripadnice lepšeg pola takođe vole, je da lice muškarca bude simetrično. To je znak dobrih gena, i pokazatelj da on može zaštititi ženu i biti posvećen porodici.

Pripadnici jačeg pola na ženama ptvo primećuju bokove. Najidealnija je građa u obliku peščanog sata. Uzak struk i široki bokovi govore da je žena zdrava i plodna.

Ovaj ekperiment je rađen u Teksasu 2015. godine, i pokazali su da su da je fokus i muškaraca i žena prvo bio na stomaku, odnosno predelu dijafragme. Ovo istraživanje tvrdi da je prilikom odabira potencijalnog partnera obim struka i bokova je jedna od prvih informacija koju obrađuje naš mozak, piše Magazin Novosti.

Izvor: prva.rs