U okviru Nedjelje djeteta, večeras je u pozorištu održan “Karneval zabave”, manifestacija koja je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora po prvi put organizovana u našem gradu.

“Karneval zabave ” u potpunosti je opravdao svoj naziv jer su ga činile interaktivne radionice, čitaonice, igraonice, druženje sa animatorima, polaznicima škole crtanja kao i muzičko-plesni program za najmlađe.
Voditelj karnevala , glumac Željko Kasap izrazio je zadovoljstvo što je u pozorištu večeras bilo toliko smijeha i graje djece različitih uzrasta.
” Ovoliko djece na jednom mjesto , za nas je to nešto najljepše što se može desiti i kada ih ovako pogledamo, poželimo svi da bi svaki dan u godini trebao da bude posvećen djeci”, rekao je Kasap,

“Podijeli radost, znanje i ljubav”, slogan je ovogodišnje Nedjelje djeteta, kojim se ukazuje na promociju ne samo dječijih prava, nego i pravih vrijednosti koje društvo treba da njeguje i prenosi sa generacije na generaciju.
“Iskoristili smo priliku da, zajedno s našim sugrađanima i našom djecom, ukažemo na važnost porodice kao neizostavnog sistema s kojim se dijete susreće”, rekla je Dragana Savić Pešević iz Centra za socijalni rad.
U “Karnevalu zabave”, koji je organizovao kabinet gradonačelnika , učestvovali su Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”, Centar za socijalni rad, Škola crtanja Borisa Eremića, osnovne škole “Petar Kočić” i “Dositej Obradović”, dječiji horovi “Pčelice” i “Vilenjak”, te SKUD “Doktor Mladen Stojanović” i Udruženje za očuvanje tradicije.
Povodom Nedjelje djeteta, sutra će biti organizovan i tradicionalni maskenbal mališana Dječijeg vrtića “Radost”, koji će od 10 časova prodefilovati gradskim ulicama, a potom će se družiti u Ljetnoj bašti.

Izvor: prijedorgrad