Pročitajte šta vam zvezde poručuju za sledeću nedelju.

OVAN

Hrana

Sedmica koja „voza“ vaša raspoloženja, donosi vam čas napete momente, čas rastresenost i odsutnost. Neki put ćete zaboraviti da jedete, neki put nećete umeti da stanete i ješćete na nervnoj bazi.

Ljubav

U ovu sedmicu ćete ući pod nervozom, a postoji velika šansa da isto tako i izađete. To što ćete se nervirati po pitanjima posla ili finansija – pa šta da se radi, snalazite se kako znate i umete – ali to što ćete partner i vi imati nesporazume i kontraproduktivne razgovore (svako od vas vidi iz svoje perspektive, a ne pokušava da se stavi u kožu drugog) – e to vam već može zabiberiti ove dane. Ako hoćete manje nerviranja po ovom pitanju – naučite da razgovarate i razumete jedno drugo. Slobodni – faza aktivnosti i emotivnih dešavanja se nastavlja. Zanimljive situacije i interesantne osobe oko vas.

Posao

Ukoliko želite da brže stignete do nekih rešenja u poslovnoj sferi a da to bude sa što manje stresa i nervoze – nekako ćete morati da progutate činjenicu da možda niste baš uvek u pravu i da možda vaš način funkcionisanja nije najbolji. Sada samostalno, bez podrške drugih – teško možete izneti situacije koje su vam od važnosti. Pokušajte da istinski čujete i razumete ono što vam dolazi od drugih – nije svaka reč kritika, koliko god da je vi tako doživljavate. Finansije će se malo stabilizovati.

Zdravlje

Osetljivost na viruse i prehlade. Više pažnje u saobraćaju.

BIK

Hrana

Iako će Mesec u ovoj sedmici prolaziti kroz vaš znak, neće vam kao što to ume – doneti potrebu za uživanjima i hedonizmom. Žurba i nervoza će biti naglašeni, pa će svaki zalogaj biti „usputni“.

Ljubav

Dobar kontakt Venere sa Saturnom i Marsom (iako ova Venera „ne vidi“ vaš znak i nalazi se u polju u kojem je njena energija po vas lično kompleksnija i teža) doneće u život slobodnih Bikova ako ne baš prave pravcijate emotivne prilike, a ono ipak mogućnosti za neka flertovanja, komunikaciju, dešavanja koja vam prijaju. Šanse za razvoj postoje, bilo da su u pitanju novi ili stari znanci. Što se tiče zauzetih – vas dvoje funkcionišete. Nije to možda na onaj način koji bi vas ispunjavao i istinski vam prijao, ali bitno je da ipak uspevate da se razumete, sporazumete i provedete neke opuštenije zajedničke momente.

Posao

Poslovno ste vi u dobroj fazi, jer su stvari krenule da se razvijaju. Nije to savršeno, da se razumemo i verovatno vam oduzima dosta energije, ali obzirom na to koliko je težine bilo u prethodnom periodu – ovo je sada još i odlično. Ići će vam na živce neki ljudi – e sad, da li su to kolege, klijenti ili saradnici sa kojima se na dnevnoj bazi susrećete – nije ni bitno, važno je da ćete umeti da to ipak strpljenjem i taktom preokrenete u svoju korist. Počeće da vam se isplaćuje sam trud iz prethodnih meseci.

Zdravlje

Naglašena nesanica i jača nervoza.

BLIZANCI

Hrana

Potrebna vam je jača hrana i redovni obroci. Ovo prvo ćete lakše, ali ovo drugo već može predstavljati problem. Pokušajte da se organizujete bolje i pronađete više vremena za sebe.

Ljubav

Za slobodne Blizance bi ovo mogao biti baš interesantan period. Kod nekih ima novih osoba koje vam ulaze u život i donose jednu lepršavu, finu, flertujuću energiju. Kod drugih – situacija sa nekim za kim čeznete ili sa kim ste ostali bez kontakta, prekinuli odnos – kreće sa dešavanjima. Možda nije baš baš sve savršeno, ali ovo je jedan od boljih perioda i za nastavke i za nove ljubavne početke, pogotovo drugi deo sedmice pa na dalje. Oni koji su u vezama ili brakovima – imaćete nesuglasica, nesporazuma – ali ovo je zaista sve rešivo – šta god da se postavi kao prepreka, to možete relativno brzo otkloniti.

Posao

Neke situacije ili neke osobe (možda nadređeni) vam baš i nisu najjasniji u ovom periodu, možda dobijate kontradiktorne ili zbunjujuće informacije od njih. Ipak, nesporazumi se daju rešiti, stvari se daju razjasniti – generalno gledano, ovo nije loš period za vas u kojem ćete najviše postići ukoliko budete spremni da sarađujete, prilagođavate se i po koji put – popustite, čak i ako znate da ste u pravu. Ukoliko se pred vama otvara mogućnost novog dogovora ili saradnje – ovo bi trebalo da bude korektno.

Zdravlje

Osetljivost disajnih puteva, problemi sa krvnim sudovima i glavoboljama.

RAK

Hrana

Malo ćete imati napade gladi, a malo periode kada uopšte niste zainteresovani za klopu ili vam događaji skreću pažnju pa jednostavno zaboravite da jedete. Pokušajte da imate redovnije i ujednačenije obroke.

Ljubav

Dogovor kuću gradi – to bi otprilike bio moto za sedmicu koja je pred vama i ukoliko ga usvojite – verovatno je da ćete dosta mirno proći kroz ovaj period. A „dogovor“ znači da neki put treba prihvatiti činjenično stanje i prilagoditi se, bez obzira na to što nam je u glavi, mislima, srcu – nešto drugačije. A to što vam je u glavi i što ume s vremena na vreme nezgodno da vas ubode u misli – to pustite vremenu da razreši i da odgovore. Slobodni Rakovi – neću da kažem da ne postoje emotivne šanse, jer su one uvek prisutne u životu. Samo, kod vas trenutno nisu u prvom planu. Razmišljanja jesu tu, stalno uz vas.

Posao

Mnogo toga se već pokrenulo, a od sredine nedelje će se i ubrzati dodatno. Izaći ćete iz nekih začaranih krugova po pitanju poslovnih situacija, papirologije, dogovora. Kao da do sada niste uspevali da pronađete prave reči i izvedete prave postupke – a sada se nekako sve uklapa samo od sebe, možda uz male smernice od onih koji su vam naklonjeni. Polako ali sigurno red će početi da se vraća u vašu svakodnevicu, sve intenzivnije kako se radna nedelja bude privodila kraju. Finansije – pa, korektno.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, povremene glavobolje.

LAV

Hrana

Nešto više supica, čorbica i variva – a dosta manje usputnih obroka, brze hrane, grickalica (a ovome ćete baš biti skloni). Povrće će vam izuzetno prijati, najpre kroz raznovrsne salate.

Ljubav

Aktivna komunikacija, aktivniji društveni život, potreba za dešavanjima, susretima sa onima koji su vam bliski i koji vam donose dobro raspoloženje – sve vam to sleduje bilo da ste zauzeti ili slobodni pripadnik ovog znaka. Za vas slobodnjake – sve ovo što se dešava pokreće vas, prija vam, a može vam doneti i zanimljive kontakte koji imaju šansu da se produbljuju i nastavljaju. Neko će zavrteti još jedan krug prošlosti, neko će odabrati da krene novim putevima, a svakako će te se osećati dobro. Ukoliko ste zauzeti – pričajte sa partnerom, aktivirajte jedno drugo, pokrenite se u razgovorima i emociji.

Posao

I u poslovnom životu očekuje vas nedelja prepuna aktivnosti. Poslovnih obaveza će biti prilično i verovatno je da će se otvoriti i neke nove ili one koje ste „zaboravili“ da odradite u proteklom periodu. Ne mogu da kažem da ste oduševljeni količinom onoga što vam je natovareno na pleća, ali sa druge strane – negde vam i prija ovolika količina akcije, a i svesni ste da sada nije trenutak da propuštate prilike koje vam se ukazuju. Sve ovo vam se hoće isplatiti, samo lepo organizujte sebe i svoje vreme.

Zdravlje

Prehlade. Stariji – problem sa zglobovima i krvnim sudovima.

DEVICA

Hrana

Osetljiv probavni sistem. Neće vam sva hrana prijati I možete imati I oscilacije apetita. Potrebno vam je više tečnosti kroz kuvana jela, supe i čorbe, ali i kroz čajeve i blago mineralnu vodu.

Ljubav

Situacija se negde vraća u normalu kada su vaše emotivne relacije u pitanju. Do polovine nedelje još se može provlačiti nerazumevanje, još vas dvoje nećete pričati istim jezikom – ali već nakon toga oboje ćete morati da se uklopite. Možda ne zbog toga što istinski želite, već zato što shvatate da je to neophodno da bi vaša veza funkcionisala i na dalje. A može i ono – odabraćete da se složite, bar za sada. Slobodne Device – ukoliko radite, taj poslovni segment zaista sada može biti mesto kojekakvih interesantnih dešavanja sa suprotnim polom. A ukoliko niste zaposleni ili ste mladi – društvo, provod, prijatelji.

Posao

Posao će vas hteti. A htećete i vi njega, pogotovo taj finansijski deo koji sada zaista ima šansu da se lepo cimne na bolje i da vam donese stabilnost. Samo pokušajte da malo ograničite troškove, pošto su se prilično razuzdali. Generalno gledano – uglavnom će sve funkcionisati kako treba, sa manjim padovima i nerviranjima koji su i sastavni deo poslovnog života. A i vi ste navikli da povremeno morate da se suočite sa situacijama koje traže vašu punu pažnju i angažovanje. Lepo se fokusirajte na posao i biće sve ok.

Zdravlje

Problemi sa želucem i probavom. Promenite nešto u načinu ishrane.

VAGA

Hrana

Ishrana će vam varirati tokom narednih nedelju dana. Te oscilacije će najpre zavisiti od vašeg trenutnog raspoloženja. Možete se uvesti u red, ali sa nešto više samokontrole.

Ljubav

Sa Merkurom koji ponovo ulazi u vaš znak, pored Sunca i Venere koji su već tu – ne samo da ćete biti sjajni, šarmantni i prelepi nego ćete umeti i da kažete i uradite tačno ono šta treba i kada treba. Pa kako da se onda ne „zalepe“ za vas i stari i novi udvarači, kako da prođete neprimećeno, kako da ne pokušavaju da vas osvoje? Sve preduslove imate da se osećate dobro, bilo da hoćete da privučete pažnju neke nove osobe ili vas intrigira da li ste ostali u glavi i mislima nekoga iz prošlosti. Igrajte se i uživajte u ljubavi koju sada možete privući. Zauzeti – prvih par dana više tolerišite jedno drugo, posle uživajte.

Posao

Ni poslovno ovo nije ni malo loš period, jer umete da se istaknete, da izbijete u prvi plan bilo da su u pitanju vaše ideje ili način na koji funkcionišete u poslu. Možete eventualno u prvim danima nedelje imati neku neusaglašenost sa saradnicima, neku formu nerazumevanja ili će pak biti nešto teže doći do dogovora. No, ovo je rešivo i vi ćete umeti da se snađete u celoj situaciji. Prave poslovne prilike vas hoće, a vi ćete itekako umeti da prepoznate i ugovorite ono što je najbolje po vas. Finansije – solidno.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija, ukoliko vi nešto ne pokvarite nemarom prema sebi.

ŠKORPIJA

Hrana

Smanjite mesne prerađevine, a uvedite više povrća u ishranu – bilo kao sveže kroz salate, bilo grilovano I bareno, bilo kroz raznorazne supe, čorbe, variva. Ne jedite u večernjim satima, možete pokvariti san.

Ljubav

Posložile su se situacije, okolnosti tačno tako da vam donose ono što vam je potrebno. E sad tu imamo mali, malecki problem – to što vam je potrebno, ne znači da je u skladu sa vašim dubinskim željama. Da prevedemo – trenutni raspored planeta je kroz vazdušne znake, a vi ste voda. Za vas vazduh predstavlja površne, prolazne osećaje, ali ipak – ovaj povetarac trenutno leprša u vašem pravcu. Da prevedemo dodatno – ukoliko ste sami, šta god da vam dolazi prija vam, ali se ne osećate u tome sigurno i ljubavno zaronjeno. Strasti ima, ali nema dubina. A ukoliko ste u paru – komunikacija se popravlja i odgovara vam to, ali nemate onaj osećaj prave stabilnosti, pripadanja i toga da je sve na svom mestu.

Posao

Malo ste se zaglavili u nekim poslovnim situacijama, dogovorima ili obavezama – i nikako da izađete iz toga i prodišete. Računajte da će od sredine nedelje ova presija koju osećate prestati i da ćete rešiti to što vas sada muči i opterećuje. Takođe, do sredine nedelje će postojati višak obaveza a manjak vašeg vremena i fokusiranosti. Za tu nefokusiranost ste negde sami krivi, jer imate tendenciju da se povremeno „zabagujete“ i onda ne umete da se pokrenete. Finansije se sapliću, ali idu nekako.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, osetljiv imunitet.

STRELAC

Hrana

Moguć je porast apetita na nervnoj bazi, naglašeno u prvoj polovini sedmice. U tim momentima batalite grickalice i slatkiše, pokušajte da glad utolite salatama ili proteinski jačim obrocima.

Ljubav

Ih, što nisam slobodni Strelac….vi vatreni, vaš vladar u vatrenom znaku, a planete iz vazdušnih znakova samo tu vašu vatru raspiruju i razgorevaju. I vi koji ste solo sada ste u fazonu „ne drži me mesto“ – stalno u pokretu, stalno u nekim akcijama, dešavanjima. Udvarača ima, đa starih, đa novih. Doduše, možda će vam baš ona osoba koju ste „nameračili“ malo udarati čežnju i kidati živce – ali i on će morati da položi oružje pred vama, ukoliko ne ove a ono sledeće nedelje. Zabavljajte se, kad vam je već tako dato. A vi koji ste zauzeti – nemojte mnogo da se natežete oko sitnica, sve se da prevazići dobrom energijom.

Posao

Otprilike do polovine nedelje ili niste fokusirani na posao ili je pak obaveza toliko da ne uspevate da se organizujete, pa su itekako mogući i propusti i kašnjenja sa vaše strane. U tim danima možete biti i nešto nervozniji jer ćete biti u kontaktu sa ljudima sa kojima nikako ne uspevate da se razumete na pravi način. Generalno gledano – u ovoj sedmici nemojte praviti čvrste planove, jer je malo verovatno da ćete uspevati da ih se pridržavate. Bitno je da ćete biti zadovoljni svojim rezultatima i učinkom.

Zdravlje

Prehlade i infekcije.

JARAC

Hrana

Junetina, piletina, ćuretina i riba mogu da budu osnova svakog vašeg obroka (misli se na ručak). Od povrća – karfiol, kupus, tikvice, patlidžan, spanać, paprika. Ne preterujte ni sa slatkišima, ali ni sa voćem.

Ljubav

Biće raznoraznih emotivnih „začina“ u ovoj sedmici – neki će biti slatki i uživaćete u njima, a neki će vas pecnuti i malo zabiberiti odnos sa voljenom osobom. Čas ćete prijati jedno drugom, a čas ćete malo nervirati jedno drugo. No, i pored ovih uspona i padova, moći ćete da kažete da ste fino prošli kroz ovu nedelju, možda ne baš po vašoj volji i željama u potpunosti – ali dosta solidno. Slobodni Jarčevi – neko će početi da vam daje do znanja da je zainteresovan da trenutna komunikacija možda preraste i u nešto više. Vi ćete biti na klackalici, pogotovo ako je to neko iz prošlosti ili vas na prošlost podseća.

Posao

Dosta dobra poslovna nedelja je pred vama. Uspevaćete da se na pravi način povežete sa onima koji su vam potrebni, isto kao što ste vi potrebni njima. Lep period da neki poslovni kontakti krenu u pravom smeru, da se razlike prevaziđu i da se dogovori. Ok, može biti zastoja u početnoj fazi, ali se to lako prevazilazi. Vi se trenutno osećate prilično dobro u svemu što se dešava – svesni ste da neke stvari ne idu po vašim planovima, ali da ipak možete biti zadovoljni rezultatima. Finansije – dosta korektno.

Zdravlje

Mogući problemi sa zglobovima, reumom, kičmom. Osetljivost na prehlade.

VODOLIJA

Hrana

Izbegavajte energetske napitke, sve što sadrži previše šećera u sebi, razna testa i peciva. Bićete skloni jačoj i kaloričnijoj ishrani, samo gledajte da ne preterate.

Ljubav

I Vodolijama je upala kašika u med. Gro planeta je na vašoj strani i daje vam vetar u leđa. Ukoliko ste slobodni – izvinite, šta čekate? Hvatajte ovu i sledeću nedelju, merkajte ljubavne prilike (dobro, može i neprilike) i spremajte se da poletite. Da li ćete leteti na starim ili na glanc novim krilima – malo je vaš izbor, a malo je i kako vam se namesti (šta da se radi, Saturn vam je u polju ličnosti pa će biti onako kako gospodar karme odluči da je pravo za vas). A ukoliko ste već „upareni“ – evo perioda da se pokrećete, uživate ali i da rešavate sve eventualne manje ili veće probleme koje ste u proteklom periodu imali.

Posao

Kada vam planete daju vetar u leđa, onda ne škrtare – pa evo i podrške kada je poslovni segment u pitanju. Kod nekih od vas – posao i tekuće obaveze će funkcionisati jednostavnije, lakše, a ukoliko i bude po koji problemčić – on će se očas posla prevazići. Kod drugih – samo će se otvarati situacije, ponude, a ukoliko ste na nešto čekali – sada ćete dočekati. Ne mogu baš da kažem da će sve vezano za posao ići kao pesma, ali da ćete biti prilično zadovoljni – e, to hoćete. Finansije – da nije tih troškova……

Zdravlje

Dosta solidna nedelja po pitanjima zdravlja. Ipak, postoji osetljivost na prehlade.

RIBE

Hrana

Nervoza koja je naglašena u prvim danima sedmice će vam „ubiti“ apetit ili “zabiberiti” svako jelo. Nemojte vi dodatno da ih kvarite usputnim obrocima. Potrebna vam je redovna i kvalitetna ishrana.

Ljubav

Ukoliko ste partner i vi uspeli u proteklom periodu da zabrljekate sve što se zabrljekati da a vezano je za vaš odnos – e, od ove nedelje ćete da peglate. Neće to peglanje od samog početka krenuti lagano, ali mic po mic i stvari će krenuti da se poboljšavaju. I mir će se na velika vrata vratiti u vaš odnos. Do kada….paaaaa….vi se potrudite da bude što duže, može? Ukoliko ste slobodni – pa, ukoliko se do sada nije pojavio neko sa kim vam izuzetno prija da provedete vreme u razgovoru i smehu, onda očekujte da ta osoba „nikne“ tokom ove ili eventualno sledeće nedelje. Pa ćemo da vidimo gde ovo ide….

Posao

Malo ste previše obaveza natovarili na sebe. Kako ćete uspeti da izgurate, ne znam – ali slobodno računajte da će vam prva polovina sedmice biti mali raspad sistema. U stvari ne sistema, već vas – jer meni nije jasno kako ćete se organizovati i biti na tri mesta istovremeno. Razumem da ste trenutno upali u poslovnu „mašinu“ i da ne želite da propustite ni jednu od prilika koja vam se otvara, ali ipak pokušajte da ne otežavate sebi prihvatanjem dodatnih zaduženja pre nego što očistite ono što već imate.

Zdravlje

Više obratite pažnju na način ishrane, odmor i san. Blaže prehlade.

Izvor: prva.rs