“Ovo nije ničija lična borba. Ni Branetova, ni Milanova, ni Vukanova, ni moja ovo je borba svih nas”, rekla je Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske.

Osim Mirka Šarovića. Predsjednika SDS-a niko nije vidio na protestima opozicije. Više se ne pojavljuje ni na pres konferencijama, a rijetko se oglašava i na društvenim mrežama. U toj stranci spekulišu da se teško miri sa velikim porazom u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH. Ne samo da je izgubio izbore, već bi mogao da izgubi i poziciju u stranci. Korimilo, čini se, već preuzima njegov zamjenik Milan Radović.

Da li smatrate da bi bilo ok da gospodin Šarović više ne bude predsjednik SDS-a?

“Što vi to nas pitate, mi pričamo o izbornoj krađi, vi mene pitate o SDS-u. Mi imamo svoje organe, mi ćemo razmotriti izborne rezultate. Gospodin Šarović je čestitao sportski svom rivalu. Ja mislim da je to za sada dovoljno”, rekao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a.

Dovoljno je i dijelu rukovodstva stranke, to što je Radović samim ulaskom u stranku dobio jednu od najviših pozicija u SDS-u. To mu najviše zamjere oni koji su osnivali stranku. Da bi moglo biti rotacija u SDS-um prdviđaju i politički analitičari. Ne treba zaboraviti da su poziciju predsjednika SDS-a, nakon poraza na izborima, izgubili i Mladen Bosić i Vukota Govedarica.

“Ili da je on deprimiran porazom koji je bolan na ovim izborima, kako za njega lično tako i za samu stranku. Ili pak da ne želi da učestvuje u ovim protestima koje prije sveg avodi i orgaizuje Partija demokratskog progresa koja je uspjela negdje da se zadrži na nivou svih pokazatelja koje ostvarila i 2018. godine”, rekao je Radomir Lukić, profesor Ustavnog prava.

Ako Milan Radović puca na visoko, vjetar u leđa mu baš i ne daje izborni rezultat. Samo šest i po hiljada glasova sigurno nisu za neku pohvalu. Pa ni to što je unutar partije tek treći po broju osvojenih glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Izvor: ATV