Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na konferenciji za novinare u Beogradu je pričao i o odnosima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučić te je rekao da su oni fer i korektni.

Komentarišući navode nekih medija da nije imao Vučićevu podršku Dodik je upitao:

“Šta treba, da hoda i stalno ponavlja ‘podržavam Milorada Dodika, da bi vama bilo jasno?”.

Osvrnuo se i na događaj od prije nekoliko dana kada su članovi SNS-a Vlado Mandić i Adam Šukalo zaustavljeni u Banjaluci. Dodik je naglasio da su pojedini mediji pokušali da to iskoriste.

Naveo je da je Mandić blizak opoziciji u Republici Srpskoj, ali da to nije zvanična politika SNS-a

“Pokušavaju da nametnu neku priču i da neko to shvati kao zvaničnu politiku SNS-a, to nije zvanuična politika SNSD-a i onda se na to sve uključe mediji s dezinformacijama”, rekao je Dodik.

Na pitanje novinara da li postoji opasnost od obojene revolucije u Republici Srpskoj zbog bliskih odnosa sa Vladimirom Putinom, Dodik odgovara:

“Obojene revolucije smo svi gledali. Obojena revolucija u Republici Srpskoj ne može proći. Ja da se bojim ne bih bio ovdje”.

“Nisam ja tip koji se ne plaši ali nemam razloga da prihvatim politički motivisane pritiske kao razlog za odustajanje od stava. Kad bi me skinuli, a imaju namjeru, onda bi morali da se naviknu na jednog novog Milorada Dodika koji bi, recimo, bio predsjednik NVO koja bi se borila za nezavisnost Republike Srpske”, dodao je.

Naglasio je da sada očekuje da će Kristijan Šmit izvršiti pritisak na Centralnu izbornu komisiju.

“On će odmah otrčati da izvrši pritisak. Evo ako imate nekoga u Sarajevu neka ga prati, za dva sata će biti u CIK-u”, rekao je Dodik.

Izvor: ATV