Dvije žene su smrtno stradale, a 11 osoba je povrijeđeno kada se otkačio viseći most koji su prelazili u Ovčar Banji u Srbiji.

Riječ je o turistima iz Zvornika koji su u Ovčar Banji napravili pauzu i kada su prelazili pješački viseći most on se, najvjerovatnije usljed preopterećenja, otkačio.

Spasilačke ekipe pretražuju rijeku.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da su dva autobusa sa vjernicima iz ovog grada i okoline išla prema manastiru u Srbiji, nakon čega su, tokom pauze, putnici iz jednog autobusa pokušali preći rijeku Zapadnu Moravu, usljed čega se srušio pješački most.

Ivana Tanasković, rukovodilac saobraćaja u firmi Euro Petrol Oil iz Zvornika koja je prevozila putnike, rekla je za Srnu da su vozači i ostali koji su bili u blizini uspjeli nekoliko putnika da izvuku iz Morave, ali da, nažalost, ima i poginulih i povrijeđenih.

Dodala je da su povrijeđeni putnici prebačeni u Bolnicu u Čačak.

Ona je rekla da je ova firma samo prevoznik, a da su organizatori pokloničkog putovanja crkvene opštine Čelopek i Zvornik.

– Posljednjih petnaestak godina vozimo na poklonička putovanja u manastir Đunis, gdje bude večernja služba i ovo putovanje je trebalo da se završi sutra naveče – rekla je Tanaskovićeva i dodala da je na mapi putovanja bila i ova destinacija gdje se dogodila nesreća kod manastira Јovanje.

Ona je navela da je riječ o visećem mostu preko kojeg se ide do isposnice “Svetog Save”.

Prema njenim riječima, vozači su autobus propisno parkirali i ostali tu, a putnici su krenuli preko mosta do isposnice “Svetog Save”, ali je most popustio i putnici su popadali u Moravu

Autor: RTRS