Optužbe BN televizije da su u “Poštama Srpske” brisali glasačke listiće korektorom su neistinite i zbog toga će ovo preduzeće poduzeti potrebne radnje prema BN televiziji, kaže za ATV v.d. direktora ovog preduzeća Miladin Radović.

– Pošte Srpske nemaju nikakve veze ni dodirnih tačaka sa pismima koja idu iz Beograda prema Sarajevu. Pisma koja idu drumskim saobraćajem idu u vidu zatvorenog zaključka koji ide direktno prema BiH i Poštama Sarajevo, tako da je to totalna laž i dezinformacija i nadamo se da će pravni tim utvrditi o čemu se tu radilo – rekao je Radović.

Na portalu BN-a optužili su Pošte Srpske da su korektorom glasove za Јelenu Trivić prepravljali na Milorada Dodika, što Radović ocjenjuje kao dezinformaciju i narušavanje ugleda Pošta Srpske.

– Svjedoci smo da se u javnosti često pojavljuju dezinformacije. Ovim putem ispred preduzeća Pošte Srpske žalim istaći da je to jedna laž i dezinformacija i da će preduzeće preko svog pravnog tima preduzeti potrebne radnje prema BN televiziji jer ovo smatramo pokušajem narušavanja ugleda našeg preduzeća, a samim tim i obmane javnosti. Svjedoci smo da se iznose dezinformacije oko prekrajanja volje građana, a ovaj put to radi BN – rekao je Radović.

On ističe da BN televizija stavlja institucije Srpske kao nekoga ko ne radi u interesu Republike i poziva javnost da ne nasijedaju na ovakve lažne izjave.

Autor: ATV