Udruženje slijepih i slabovidih lica iz Kozarske Dubice, oštro je osudilo izjavu Jelene Trivić tokom sinoćnjeg gostovanja u BN-ovoj emsiji “Mat”, kada je rekla “šta je sa onim ljudima koji su preko noći postali slabovidni pa su im drugi dan bili potrebni pomogači na izborima”.

Član pomenutog Udurženja, Smilja Kotaran, kazala je za ATV da je izjava Trivićke laž i dno dna, te da očekuje javno izvinjenje.

Ona je navela, da su sve osobe s ovim invaliditetom jako povrijeđene, te je poručila da slijepa lica više nikada ne proziva.

“Sinoć je, gospođa, ta neka žena koja hoće da bude predsjednik Republike Srpske, bila je gost u BN-u i dotakla se slijepih ljudi. Ja sam jedan od njih. Rekla je, da je slijepe ljude neko vodio u kabine i da je pratilac, zaokruživao Dodika na izbornim listama. Na sve to, ona je rekla, da je pojedine, koji su se, kako je rekla, vodili kao slijepi ljudi, vidjela da voze automobil. To je dno dna. Ona je tom izjavom povrijedila sve slijepe ljude u Srpskoj. Da je predsjednica, ponašala bi se kao Hitler. Takođe, kazala je da Dodik u Kozarsku Dubicu nikada nije dolazio. To je laž, on često dolazi. Mi iz Udruženja slijepih, smo zaista povrijeđeni. Njena izjava boli. Zašto se dotakla nas? Ona profesor, ona predaje nekom? Neka se bori na drugi način. Dodik je u Dubici sad pa sad, neka ne laže”, istakla je Kotaran te dodala:

“Nismo zaboravljeni od Milorada Dodika. Nismo zaboravljeni ni sa invalidninom ni sa penzijom. Ta žena laže. Nešto što boli ono boli. Ja takve osobe kao ta žena, ne poznajem. Boli me ta izjava. Ona bi nas sutra na livadu izvela pa nas pobila. Poručila bih joj ispred svih slijepih i slabovidnih ljudi da nas ne proziva. Milorad Dodik je naš predsjednik, koji nas predstavlja, uvijek smo sve na vrijeme imali, penziju, invalidninu, on nas ne zaboravlja”, poručila je ona.

Izvor: ATV