Mjesno udruženje penzionera Rasavci bilo je domaćin večerašnjeg druženja pripadnika najstarije populacije u jednom restoranu u Gomjenici, u kojem su se okupili gosti iz drugih prijedorskih naselja, kao i čelnici gradskog i republičkog udruženja penzionera.

“Penzionerima ovakva druženja mnogo znače. U ovoj populaciji mnogo je bolesnih, pa ovako kad se okupimo i raspoložimo, bolje se osjećamo”, rekla je Dušanka Milunić, predsjednica udruženja iz Rasavaca, koje broji oko 380 članova.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora, Slobodan Brdar, izrazio je zadovoljstvo jer su ovakva druženja prešla u tradiciju.

“To je način da penzioneri zaborave na nesretnu svakodnevnicu, a to je i terapija za nas, starije, da se družimo, razmijenimo iskustva i mišljenja”, rekao je Brdar.

On je podsjetio da druženja penzionera pomaže i gradska administracija. Gradska uprava im kvartalno doznačuje ukupnu godišnju sumu od 300.000 KM, koju prijedorsko Udruženje penzionera koristi za jednokratne pomoći, banjsko-klimatsko liječenje svojih članova te druge aktivnosti. Primjer Prijedora pohvalio je i predsjednik republičkog udruženja, Ratko Trifunović.

“Prijedor je, da tako kažem, svojevrstan šampion u podršci gradskom udruženju penzionera, u odnosu na sve druge lokalne zajednice u Srpskoj. Penzioneri su ti koji su gradili i borili se za RS, oni su prvi u izmirivanju svojih obaveza. Zaslužuju da im, u ovim teškim vremenima, pomognu njihove lokalne zajednice “, naglasio je Trifunović.

Večerašnjem druženju odazvalo se preko 200 penzionera, a kako kažu, mladi mogu nešto i da nauče od njih, jer u prvom planu je bio razgovor i ples, a ne mobilni telefoni.

Izvor: kozarski