Jasno je da se želi iskriviti izborna volja građana Republike Srpske ako policija kontroliše samo posmatrače SNSD-a, a ne i ostale, izjavio je Srni lider Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac nakon što je sarajevska policija jutros saslušavala posmatrače SNSD-a.

Banjac smatra da je osnovni zadatak Centralne izborne komisije (CIK) BiH i cilj pojedinih centara moći da se ponove izbori za predsjednika Republike Srpske.

“Mi se moramo boriti protiv te sile i raznih moćnika i ambasada koji nikako da prihvate da je srpski narod u Republici Srpskoj odlučio. Očigledno oni hoće nekoga ko nema podršku građana Republike Srpske”, rekao je Banjac.

Prema njegovim riječima, neko neće nikako da prihvati da su građani Republike Srpske izabrali predsjednika Republike Srpske.

On smatra da je jutrošnje saslušanje posmatrača SNSD-a još jedan od dokaz koji je zadatak CIK-a i političkog Sarajeva.

“Više je nego jasno da neko ima zadatak da se novim kontrolnim brojanjem kaže da podaci koji su stigli iz Republike Srpske nisu onakvi kakvi jesu. Međutim, ti ljudi ne razumiju, 30.000 glasova je nedostižno, koliko god oni namještali i šta god da radili to se ne može stići ni u kakvom smislu”, rekao je Banjac.

Poslanik u Narodnoj skupštini i zamjenik predsjednika dobojskog Gradskog odbora SNSD-a Danijel Jošić potvrdio je da ga je jutros ispred sarajevske dvorane “Zetra”, zajedno sa oko 15 posmatrača i članova ove stranke, policija blokirala i sat vremena saslušavala, bez odgovarajućeg pojašnjenja, te se ponašala bahato i drsko.

Autor: SRNA/ATV