Nosiocu liste SDS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darku babalju od 2. oktobra puna su usta izbornih prevara, a vješto izbjegava da govori o svojim i rezultatima njegovih stranačkih kolega.

Dok priča o glasanju za predsjednika Republike Srpske na području Zvornika, Babalj ne spominje da je na brojnim biračkim mjestima u ovom gradu on osvojio glasove, dok su njegove stranačke kolege ostale na nuli.

Najupečatljiviji primjer je Biračko mjesto Zelinje na kojem je Babalj imao 39 glasova, dok niko drugi od kandidata sa liste SDS-a nije osvojio niti jedan glas.

Simptomatično je to da je biračkih mjesta sa sličnim rezultatima na pretek.

Na primjer, u mjestu Šepak je takođe on jedini iz njegove stranke osvojio glasove – do duše svega 17, ali zanimljivo je da građani nisu ukazali povjerenje nikome od njegovih kolega.

Slična situacija je u mjestu Đevanje gdje je on dobio 37 glasova a svega 1 glas je pripao Aleksandri Pandurević. Ostali kandidati nisu dobili povjerenje nijednog glasača.

Kao što smo rekli, ovakvih biračkih mjesta u Zvorniku je na pretek, pa je pitanje da li Babalj pričom o malverzacijama na glasanju za predsjednika Srpske pokušava da skrene priču sa toga kako su mogući ovakvi rezultati i da li je to Babalj radio samo za sebe, ali ne i za stranku i njegove kolege.

Izvor: ATV