Nakon Bijeljine, Banjaluke, Doboja i Zvornika u Glavnom centru u Sarajevu od ponoći traje kontrolno prebrojavanje glasačkih listića za grad Prijedor. Na 40 prekontrolisanih biračkih mjesta, od 129 koliko Prijedor ima, zabilježeno je odstupanje od svega 10 glasova u odnosu na prvobitne rezultate koje je objavio CIK.

Nisu zabilježene ni druge značajnije nepravilnosti. Tokom noći i jutra ponovljeno prebrojavanje vršeno je na tri od pet raspoloživih stolova, dok su preostala dva bila rezervisana za glasove pristigle poštom. Od prijepodnevnih časova na kontroli radi i četvrti tim.

Šestog dana prebrojavanja iz Glavnog centra najava, da bi ponovljeno prebrojavanje glasova za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske koje je nezakonito naložio CIK, moglo da bude završeno do subote 22. oktobra, uz uslov da ne bude novih naredbi Komisije.

– Što se tiče našeg plana, on i dalje stoji da 20. dana od održavanja izbora utvrdimo rezultate. Јuče smo dobili još dodatnih 123 vreće sa različitih nivoa da treba da prebrojimo što je sveukupno 166 vreća koje trebamo još pored predsjednika i potpredsjednika Srpske da uradimo. Tako da radimo paralelno na svim poslovima – rekao je zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje Adi Agić.

Autor: RTRS