Fudbaleri Rudar Prijedora sutra će u okviru 1/16 finala kupa BiH gostovati u Novom Gradu ekipi Slobode.

Trener Prijedorčana Srđan Marjanović ističe da njegov tim očekuje teško gostovanje.

– Specifična situacija za nas. U četiri dana igraćemo dvije utakmice protiv istog protivnika u Novom Gradu, prvo kup, pa onda ligaška za vikend. Ekipa Slobode je prošle sezone u posljednjem kolu ostala bez Premijer lige i kada su svi očekivali raspad oni su se konsolidovali i izgledaju odlično na terenu, i slobodno mogu reći da su i ove godine jedni od glavnih favorita za ulazak u viši rang. Igraju dobro, rezultati su im odlični, mi smo se malo digli iz rezultatskog neuspjeha gdje nismo četiri kola uspjeli pobjediti, ali u prošloj utakmici jesmo, pa se nadam da ćemo zadržati taj nivo igre i zalaganja u predstojeće dvije utakmice. Što se tiče kupa pokušaćemo da prođemo dalje, pa ko zna možda se i nagradimo još jednom utakmicom protiv dobrog protivnika iz Premijer lige na domaćem terenu, a onda ćemo razmišljati o narednoj utakmici. Iskreno ne znam koja nam je utakmica važnija pošto smo realno daleko od prvog mjesta koje je bilo najavljivano, ali borićemo se za svaki bod i pokušati ostvariti pozitivan rezultat.

Što se tiče zdravstvenog biltena Marjanović ističe da postoje povrede od ranije.

– Ima malih povreda tako da ćemo sutra vjerovatno neke igrače odmarati, ne da bi ih sačuvali za subotu već da bih sačuvali za čitavo prvenstvo. Što se kartona tiče imamo puno igrača sa dva kartona, ali svi će biti spremni za subotnji duel.

Fudbaler „rudara“ Momko Kojić naglašava da je ekipa spremna za naredne izazove.

– Čekaju nas dvije teške utakmice prvo u kupu, a onda u ligi protiv kvalitetnog protivnika koji gaji napadački fudbal, ali mi ćemo dati sve od sebe da u te dvije utakmice napravimo dobar rezultat – zaključio je Kojić.

Podsjetimo, meč između Slobode Novi Grad i Rudar Prijedora igra se u 14 časova.

Izvor: Srpskainfo