Osamdesetogodišnji Dragomir Knežević iz Rakelića sinoć je ostao bez 17 ovaca, koje su, kako kaže, podavili psi lutalice. Kaže da je šteta preko tri hiljade maraka i nada se da će dio štete biti nadoknađen.

– Došli su psi lutalice, poplašili ovce,  podavili. Ja jutros kad sam ustao, nema sve je to poklano. Nešto je ostalo, devet komada. Ali 17 komada je poklano – priča Dragomir, koji nakon smrti supruge živi sam.

 

I njegove komšije vjeruju da su u pitanju psi lutalice, kojih, kako ističu, ovih dana u Rakelićima ima mnogo.

– Pasa ima dosta, lutalica, puštenih. E sad, ne smiješ im ništa, znači, ako nešto uradiš, moraš platiti kaznu – kaže mještanin Milivoj Puzigaća.

Pored skromne penzije od 380 maraka, starina Knežević živi i od poljoprivrede. On ističe da je ovo za njega veliki gubitak i nada se da će dio štete biti nadoknađen.

– To je minimaln procjena. Ali eto, šta ja mogu, šta god, ako mognem išta dobiti da me htjedne društvo pomoći – rekao je Knežević.

U Policijskoj upravi Prijedor kažu da je o stradanju ovaca Dragomira Kneževića iz Rakelića obaviješten veterinarski inspektor i da prema postojećim operativnim podacima nema elemenata krivičnog djela.

Komšije ističu  da će Dragomiru pomoći koliko budu mogli, a on tvrdi da dva kilometra od njegove kuće postoji privatni azil za pse i ne isključuje mogućnost da je upravo to uzrok stradanja ovaca.

Izvor: kozarski