Član Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Milica Koljević izjavila je Srni da je da je očuvanje Republike Srpske da se odupre namiještanju “obojene revolucije” njen motiv da potpiše peticiju za podršku Republici Srpskoj, njenim građanima i kandidatu za predsjednika Srpske Miloradu Dodiku.

– Tim smo se cijelo vrijeme vodili. Јa sam bila uz svog supruga i mislim da je ovo jedini način da se u ovom trenutku očuva Republika Srpska – rekla je Koljevićeva, supruga pokojnog Nikole Koljevića, jednog od stvaralaca Republike Srpske.

Ona je navela da je ljudima jasno o čemu se radi, da je to “namiještanje obojene revolucije” i da se tome, kako je istakla, treba oduprijeti.

Koljevićeva je navela i da je ovo način da se osude i pokušaji zloupotrebe izbora, ocijenivši da je velika uloga intelektualaca da se pomogne.

– Mislim da treba što veći broj ljudi da se uključi i iz Srbije i svijeta, to je jako važno. Ovim branimo Republiku Srpsku – navela je Koljevićeva.

Ona je dodala da se na ovaj način brani i slobodna volja naroda da se izjasni, napomenuvši da su rezultati već bili potpuno jasni.

– Mislim da se tu nešto radi što nije po volji naroda, a da je mnogo opasno za Republiku Srpsku – istakla je Koljevićeva.

Brojni intelektualci u Srbiji i Srpskoj, ali i u inostranstvu potpisali su peticiju podrške Miloradu Dodiku i srpskom narodu Republike Srpske, pokrenutu u organizaciji info-portala “Fakti”, povodom rezultata izbora i pokušaja destabilizacije Republike Srpske.

Autor: SRNA/RTRS