U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će preovladavati promjenljivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme sa kraćim sunčanim periodima, uz dnevnu tempereturu vazduha do 24 stepena Celzijusova.

Ujutro se očekuje niska oblačnost i česta pojava magle oko rijeka i po kotlinama, a tokom dana promjenljivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme uz kraće sunčane periode, dok će na jugu biti sunčano i malo toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od dva do osam stepeni, na jugu do 12, u višim predjelima od minus dva, a dnevna od 17 do 24, u višim krajevima od 13 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar, južnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Bjelašnica četiri, Kalinovik 13, Bihać 14, Mrakovica 15, Sokolac i Srebrenica 16, Gacko, Srbac, Bijeljina i Tuzla 17, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Prijedor, Zvornik, Bugojno i Sarajevo 18, Ribnik, Jajce, Livno i Sanski Most 19, Rudo, Višegrad i Banjaluka 20, Zenica 21, Bileća i Drvar 22, Neum 23, Trebinje, Grude i Mostar 24 stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/Srpskainfo