Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da izbore za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske “treba poništiti i ponoviti”.

Borenović je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da postoje, kako je naveo, opravdani razlozi i za ponovno prebrojavanje glasova za ostale nivoe – Narodnu skupštinu Srpske, Parlamentarnu skupštinu BiH, te člana Predsjedništva BiH.

On tvrdi da kontrolno brojanje u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu pokazuje kako je zahtjev PDP-a “bio opravdan”, kao i da su se sinoć pojavili i, kako je rekao, “neki nevažeći glasački listići”.

Borenović smatra i da sve nadležne institucije, uključujući i pravosudne u BiH, treba da odreaguju na sve uočene nepravilnosti.

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković rekao je da će opozicija – SDS, PDP i Lista za pravdu i red Nebojša Vukanović podnijeti prigovore za rezultate koji su objavljeni za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.

On nije mogao da precizira šta će sadržati prigovor, ali kaže da će tu sigurno biti gradovi “poput Zvornika, Doboja, Prijedora i drugih mjesta”.

Autor: SRNA/RTRS