Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor nastavio je večeras najavljeni obilazak svih mjesnih zajednica sa područja grada i razgovore sa sugrađanima o problemima i aktuelnim pitanjima i mogućnostima kako da se oni prevaziđu i riješe.

Nakon Busnova, gradonačelnik je večeras razgovarao sa mještanima Tomašice, koji kako rekoše nemaju svoju mjesnu zajednicu i riješeni su da ostvare tu ideju kako bi se samostalno obraćali gradskim vlastima i razvijali svoje selo u kojem je 35 godina radio rudnik od kojeg nisu imali velike koristi.
Gradonačelnik Javor je i ovom prilikom istakao da je cilj da se na licu mjesta sa što više ljudi komunicira , da se evidentiraju problemi i usaglase prioriteti u njihovom rješavanju.
” Sve ove aktivnosti su u funkciji pripreme za predstojeće izbore sa savjete mjesnih zajednica koji bi trebali biti održani na proljeće”, rekao je Javor.
On je dodao i da je evidentno da su u svim mjesnim zajednicama pa i ovdje u Tomašici u pitanju infrastrukturni problemi te istakao da je Gradska uprava od početka ove godine do danas asfaltirala skoro 20 kilometara putnih pravaca širom grada.
” Ovdje očekujemo da dobijemo prijedlog šta je to prioritet ako je asfaltiranje u pitanju, a isto tako i ako je u pitanju rasvjeta ili vodosnabdijevanje”, rekao je Javor u obraćanju mještanima Tomašice.

Javor je najavio da je ključna iduća neizborna godina koja će, kako je naglasio , biti puna projekata i investicija i završenih , a ne samo započetih, razvojnih projekata.
” Cilj nam je da svi mještani iz svih pa i ove mjesne zajednice osjete dobru saradnju sa Gradskom upravom što nam je vrlo važno da se razumijemo, da poštujemo prioritete koje odrede sami građani i da tako radimo zajedno na njihovom rješavanju”, poručio je Javor.
Mještani su u očekivanju gradonačelnika pozdravili ovu ideju o razgovoru sa građanima na terenu te da je dobro da se razmijene mišljenja i ide korak po korak naprijed.
” Ovo je selo udaljeno od centra grada dvadesetak kilometara, ima puno neriješenih pitanja, ali ima sedamdesetak domaćinstava, ima dosta djece tako da nam je svima u interesu da zajedno radimo, da sačuvamo naša ognjišta i mlade zadržimo na rodnoj grudi”, poruka je mještana Tomašice.

Izvor: prijedor24h