“Dan otvorenih vrata” Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor

U okviru Dana otvorenih vrata pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor predstavili su opremu i vozila, koje koriste prilikom gašenja požara i spašavanja.

Starješina TVSJ Prijedor Radovan Martić ističe da je mjesec oktobar period kada organizuju manifestaciju “Dani otvorenih vrata”, koja za svrhu ima razvijanje protiv-požarne kulture, svijesti o opasnostima od požara i svih ostalih vidova elementarnih nepogoda i određenih situacija. Cilj je informisanje građana o uzrocima koji dovode do opasnih situacija i kako postupiti u datoj situaciji, što je od izuzetne važnosti.
Danas su predstavljena taktičko-tehnička oprema i vozila koja se koriste za gašenje požara u urbanim i ruralnim sredinama, oprema za spašavanje na vodi i pod vodom, i oprema za spašavanje sa visine.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je sa delegacijom obišao današnju prezentaciju i tom prilikom prijedorskim vatrogascima zahvalio za dobar i požrtvovan posao kojeg rade za dobrobit čuvanja života i imovine građana Prijedora.

Izvor: prijedorgrad