U prostorija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske održan je sastanak između predstavnika IRBRS-a sa atašeom Ambasade Ruske Federacije u BiH Sergejem Panovim.

Predstavnici IRBRS upoznali su atašea ruske ambasade o dosadašnjim aktivnostima koje provode na polju promocije investicionih potencijala, mogućnosti i projekata Republike Srpske i njenih lokalnih zajednica odnosno o izrađenim investicionim profilima svih lokalnih zajednica i investicionim profilom Republike Srpske.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji IRBRS sa Privrednom komorom Ruske Federacije, Gubernatorom i Privrednom komorom Nižnjeg Novgoroda, kao i sa privrednicima iz Ruske Federacije, a koja je uspostavljena prilikom posjete Ruskoj Federaciji v.d. direktora dr Dražena Vrhovca sa delegacijom IRBRS, početkom avgusta ove godine.

Predstavnici IRBRS upoznali su atašea o uspješno održanim onlajn sastancima privrednika iz Republike Srpske sa privrednicima iz Ruske Federacije koje je IRBRS organizovala u sklopu svoje 2. investicione konferencije, početkom septembra mjeseca.

Zajedno su se usaglasili da postoji prostor za još bolju i veću privrednu saradnju između Ruske Federacije i Republike Srpske.

prijedor24h