U Prijedoru sutra počinje vakcinacija protiv gripa za građane koji imaju pravo na besplatnu vakcinaciju. Kako ističu iz Doma zdravlja Prijedor, iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske dobili su 400 doza, a naredna količina vakcina za građane koji imaju pravo na besplatnu vakcinaciju biće isporučena iduće sedmice.

“Pravo na besplatnu vakcinaciju protiv gripa imaju pacijenti na hemodijalizi i osobe sa transplantiranim bubregom, pacijenti koji boluju od šećerne bolesti i koji su na insulinskoj terapiji, pacijenti koji su liječeni kardio-hirurškim metodama liječenja, HIV pozitivne osobe i osobe oboljele od AIDS-a, djeca liječena od reumatske groznice sa promjenama na srcu, djeca oboljela od cistične fibroze pluća, osobe koje boluju od mišićne distrofije i multiplaskleroze, osobe koje su završile sa hemoterapijom i trenutno nemaju kliničnih znakova bolesti”, rekla je Ivana Šalabalija, službenik za informisanje u Domu zdravlja Prijedor.

Vakcinacija će se obavljati u centralnom objektu Doma zdravlja Prijedor, radnim danima od 7.30 do 13.00 časova, u ambulantama broj 40 i 41. Građani će blagovremeno biti informisani o vakcinaciji komercijalnom vakcinom.

Izvor: kozarski