Opozicionar Nebojša Vukanović i dalje uznemiren nakon poraza opozicionog kandidata za predsjednika Srpske Jelene Trivić poručio je da je jučerašnje narodno okupljanje u Banjaluci “blijeda kopija opozicije, samo bez energije”.

Vukanović pokušava poručiti da je opozicija izmislila toplu vodu kada je riječ o okupljanju u parku Mladen Stojanović i šetnji do Trga Krajina. Međutim, teško je održiva i priča o posjećenosti skupa u kojoj fotografije i snimci govore više od riječi. Ako je po tvrdnji Vukanovića na skupu opozicije bilo skoro 30.000 ljudi, onda je sinoć na Trgu Krajine bilo i preko 100.000.

On je istakao i da su se ponovo sa govornice čule izlizane floskule, za razliku od skupa opozicije na kojem za razliku od prethodnih nekoliko izbornih ciklusa nije poručeno da su pokradeni i da su pobijedili. Zapravo, na skupu opozicije i prije nekoliko dana čula se poruka koju je i poraženi Vukota Govedarica 2018. godine posla, a to je da je pobjednik i predsjednik Republike Srpske.

Povrijeđen manjkom podrške, kao i manjkom podrške istaknutih ličnosti, Vukanović nije prezao ni da napadne istaknutog srpskog režisera Emira Kusturicu koji je nedvosmisleno pružio podršku Dodiku i poručio da je on predsjednik Republike Srpske.

Izvor: ATV