“Šahtovi na putevima kao faktor bezbjednosti saobraćaja u Prijedoru” autorski je rad inženjera saobraćaja iz Prijedora, koji je na Međunarodnoj konferenciji “Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici” u Banjaluci, prezentovao inženjer saobraćaja Mladen Kulundžija.

Kulundžija je tokom izlaganja, naglasio da su nepravilno postavljeni šahtovi, na gradskim ulicama, opasni za vozače koji, u nastojanju izbjegavanja ovakvih prepreka, mogu da utiču na bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Neophodno je ukazati na probleme i postavljati šahtove po stručnim standardima ili ih izmiještati na negazeći sloj puta, kako ne bi bili na sredini kolovoznih traka. Ovo je problematika kojom se, po svemu sudeći, struka u prethodnom periodu nije dovoljno bavila, poručio je Kulundžija. Kako kaže, neophodno je formirati tim stručnjaka koji će se baviti upravo ovakvim problemima, a sve sa ciljem da se bezbjednost saobraćaja diže na viši nivo.

Na ovogodišnjoj konferenciji pohvaljen je rad tima inženjera saobraćaja Mladena Kulundžije, Igora Miletića i Nemanje Brdara iz Prijedora koji su dali stručni doprinos temi u vezi sa  šahtovima na putevima kao faktorom bezbjednosti saobraćaja. Poručeno je da je ovo jedan od načina kako je neophodno timski raditi i detektovati probleme sa kojima se suočavaju vozači.

prijedor24h