Vijest da se mladić Mladen Dulić (22) iz Laktaša ubio, nakon što se na društvenim mrežama masovno dijelio video snimak na kom traži posao na jednoj pumpi, pogodila je cijeli region.

Samo dvije godine mlađi, Goran Karanović, prije nešto više od mjesec dana, takođe, digao je ruku na sebe zbog nasilja koje je trpio.

Navodno, Karanović više nije mogao da izdrži prijetnje komšija, policije i inspekcije da će mu oduzeti pse koje je brižno čuvao od smrti i gladi, pa se objesio.

Goran je obezbjeđivao smještaj svim potrebnim psima. U svom dvorištu je imao oko 50 pasa, a problem je nastao kada su njegove komšije počele da mu prijete policijom i inspekcijom, i da se žale na buku, iako ničega sličnog nije bilo.

Okidač koji je doveo do samoubistva je Goranova mladost i to što nije shvatao kako ne postoji način da se bez sudskog naloga oduzima imovina. On se objesio u plasteniku dan pred navodno oduzimanje njegovih pasa od strane inspekcije.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

I mladi M. D. (22) odlučio je da sebi oduzme život nakon što je bio ismijan na društvenim mrežama, a dobro je poznato koliko je sajber nasilje prisutno.

– Stop nasilju nad radnicima – napisano je na Fejsbuk profilu grupe „Crna lista poslodavaca RS“.

Oni su objavili status koji se širi društvenim mreža.

– Jedan vrijedni dječak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimka koji se dijelio na mrežama, počinio je samoubistvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mjesto, gdje ima ljudi… Nadam se, da će na tom putu dobiti svoja krila i da će odletjeti u raj, da mu se povrijeđena dječja duša smiri… M. D. je danas zauvijek otišao, a samo je tražio posao… Zadnje što je rekao je: “Ne mogu ja ovo izdržati”. Mirno spavaj dobri dječače, neka te anđeli čuvaju – navodi se u tom Fejsbuk statusu.

FOTO: DRAZEN3003K/TIKTOK/SCREENSHOT
FOTO: DRAZEN3003K/TIKTOK/SCREENSHOT

Za oba momka samo riječi hvale

“Ja ovog momka znam godinama. Divno dijete bio. Ružno i žalosno i na dušu svakom od tih”,  “Velika tuga za porodicu, počivaj u miru dobri dječače. I sramota za čitave Laktaše i za sve ljude koji su se mogli smijati ovom nedužnom djetetu koje je pokušavalo da se bori”,  “Smiju se momku koji traži posao… ”, neki su od komentara na smrt M.D iz Laktaša, piše 24 sata.

– Meni je to dijete bilo kao moje rođeno, moja duša cvili i vrišti od bola i tuge za njim. Bio je beskrajno pošteno i iskreno dijete. On je samo spasavao nemoćne, ostavljene i odbačene duše. Svima je vjerovao i mislio da su svi ljudi dobri, a u stvari nisu – rekla je 25. septembra komšinica Snježana Emanuela nakon što je Gorana majka pronašla mrtvog u plasteniku i dodaje da žali što je taj divni mladić doživio takvo odbacivanje i progon i što taj teret nije mogao izdržati.

IzVOR: Srpskainfo