Početak novembra u Bosni i Hercegovini neće donijeti veće promjene vremenskih prilika, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U prvim danima novembra nastaviće se suvo, nadprosječno toplo i pretežno sunčano vrijeme.

U kotlinama i duž riječnih tokova u jutarnjim satima moguća je slaba magla ili niska oblačnost. Sredinom sedmice izvjesno je više oblaka u zapadnim područjima Bosne. Od petka slijedi veće naoblačenje, ali i padavine koje će se tokom dana proširiti na veći dio zemlje.

Za dane vikenda uz kišu i temperature vazduha biće znatno niže. Na planinama nije isključen snijeg.

Minimalne jutarnje temperature vazduha variraće od četiri do devet na sjeveru, na jugu do 13 stepeni. Najviše dnevne temperature između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stepena.

Početkom naredne sedmice, odnosno od 7. novembra, očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Zadržaće se pretežno oblačno ali će temperature vazduha biti u porastu. Stabilno uz promjenjivo naoblačenje prema trenutnim raspoloživim podacima zadržaće se do kraja prognoznog perioda, odnosno sredine novembra.

Jutarnje temperature variraće u rasponu između pet i deset u jugu, do 12 stepeni na jugu. Maksimalne temperature kretaće se između 13 i 16 na sjeveru, do 19 stepeni na jugu.

Izvor: Anadolija