Dvije osobe su navodno tragično stradale u padu motornog zmaja u Republici Adigeji u Rusiji, kada je letjelica pala usljed jakog vjetra.

Tragediju i pad motornog zmaja snimila je kamera.

Prema informacijama koje su objavili ruski mediji u pitanju je turistkinja koja je sa instruktorom odlučila da se provoza motornim zmajem u planinskoj oblasti na jugoistoku Rusije.

Snimak prikazuje let turistkinje i instruktora, koji je upravljao zmajem. Zmaj je bio u niskom letu, a onda krenuo da se propinje nad provalijom u tom trenutku iznenada slomilo se krilo zmaja, koji se survao u provaliju.

Tragičnu smrt dvoje ljudi snimila je kamera slučajnog posmatrača. Naravno snimak je odmah osvanuo na društvenim mrežama. Kako pišu ruski mediji letjelica je završila u šumi i prilikom pada došlo je do požara.

Spasilačke ekipe ruskog ministarstva za vanredne situacije, policija, vatrogasci i Hitna pomoć su stigli na lice mjesta i mogli su samo da konstatuju smrt stradalih.

Zbog ove tragedije naređena je hitna istraga, kako bi se utvrdio uzrok pada motornog zmaja i smrt dve osobe, prenosihttps://www.blic.rs/vesti/svet/jeziva-nesreca-na-jugu-rusije-turistkinja-krenula-na-let-motornim-zmajem-kad-se/z9p3ry3 Blic.