U Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” u Omarskoj novu opremu dobio je kabinet informatike, učionica  novi namještaj i nekoliko novih tabli. Sve to stiglo je zahvaljujući učenicima koji su na televizijskom kvizu znanja “Nauči se čovječe” pokazali zavidno znanje i osvojili prvo mjesto. Iz ove obrazovne ustanove ponosni su na svoje učenike, jer su u konkurenciji 32 škole pokazali da dobro vladaju znanjem iz oblasti srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture. Nagrada koju su osvojili služiće i budućim generacijama.

”Ja sam preponosna. To je njima bio prvi put da se pojavljuju pred kamerama. Pokazali su znanje i snalažljivost. Vidjeli smo da mogu sve i da prođu granice onoga što su mislili da ne mogu”, navela je Aleksandra Dejanović, nastavnik srpskog jezika u OŠ ”Vuk Karadžić”.

”Sada nam je došao namještaj za tu jednu učionicu, tu će biti i multifunkcionalni kabinet koji će koristiti i predmetna i razredna nastava od prvog do devetog razreda”, dodao je Boban Berić, v.d. direktora OŠ ”Vuk Karadžić”.

”Nauči se čovječe” jedan je od najvećih projekata RTRS. Realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS i Republičkim pedagoškim zavodom, uz finansijsku podršku predsjednika i Vlade RS.

Izvor: kozarski