U Dnevnom centru ”Neven” u toku je likovna radionica ”Svijet kako ga vidim”. Cilj je da se korisnici kroz šestomjesečnu radionicu uz pomoć akademskog slikara upoznaju sa likovnim tehnikama.

”Ono što ja sa njima pokušavam sad da radim jeste da ih naučim te likovne tehnike, da od početka prvo savladaju tehniku crteža, suve tehnike, pa postepeno uvodimo sve ostalo. Najviše vole da rade sa akrilnim bojama”, istakla je Marija Dobrijević, akademski slikar.

U Dnevnom centru ”Neven” likovne radionice organizuju od 2018. godine. Pokazale su se kao jako značajne za korisnike i zbog toga i traju oko šest mjeseci. Nakon završetka radionice korisnici će Prijedorčanima i predstaviti svoje radove.

”Znaju da će na kraju svakog projekta biti održana izložba, tako da ih to posebno raduje, jer  će njihovi radovi biti prikazani široj gradskoj javnosti”, dodao je Nenad Dobrijević, voditelj  Udruženja ”Neven”.

Projekat ”Svijet kako ga vidim” podržan je od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i grada Prjedora. Vrijednost projekta je oko 8700 KM, od čega je doprinos grada Prijedora i Udruženja ”Neven” oko 2700KM.

Izvor: kozarski