Saznajte koje su tajne savršeng vođenja ljubavi.

Iako seks maraton zvuči kao nešto što se podrazumeva i da vođenje ljubavi traje satima, istraživanje Univerziteta u Kvinslendu pokazuje da prosečan odnos traje sedam minuta, uz dodatnih 20 minuta predigre.

Za mnoge ljude je to sasvim dovoljno, ali budimo realni – kada je previše seksa zaista previše? Činjenica je da seksualni čin podjednako pomaže i kod fizičkog i kod psihičkog zdravlja, zbližava vas sa partnerom i daje vam savršenu vežbu za izgradnju imuniteta.

Kako onda doživeti savršen maraton seksa?

Odlaganje orgazma

Većina ljudi, bilo muškaraca, bilo žena, nakon doživljenog vrhunca gubi interes za nastavljanjem seksa, a samim odlaganjem orgazma – produžujete i trajanje odnosa. A dodatna čar je i ta što su, nakon odlaganja, orgazmi intenzivniji i jači.

Različite lokacije

Ako niste previše spremni da eksperimentišete, najlakši način je da zajedno istražite svoju kuću. Kuhinja, kupatilo, fotelja, sve ovo može da doprinese dugotrajnijim i uzbudljivijim seksom.

Pričajte prljavo

Neosporna je činjenica da prljavi razgovori mogu da uzbude kao ništa drugo. Razgovarajte sa partnerom o svojim fantazijama i ako je moguće, zajedno ih ostvarite.

Jedite male obroke

Verovatno se sad pitate kakve veze imaju hrana i seks. Pa, energija je krucijalna kod bilo kog tipa maratona, pa tako i ljubavnog. Dakle, nemojte preskakati pauze za hranu. Lagani obroci poput sendviča s piletinom i salate od povrća, idealno će vam poboljšati energiju.

Razgovarajte o dobrim vremenima

Ne mora sve u seksu biti fizički i vulgarno. Ponekada je za buđenje prave strasti dovoljan i iskren razgovor. Podsetite se zajedno kako ste proveli vaš prvi zajednički dan, setite se prvog poljupca, prvog seksa. Najčešće upravo takva sećanja mogu da pojačaju libido kod obe strane i probude žudnju.

Izvor: prva.rs