Dom Zdravlja Prijedor sutra počinje vakcinaciju protiv sezonskog gripa i za građane koji nisu oslobođeni plaćanja, a cijena je 29 KM, saopšteno je iz ove ustanove.
Vakcinacija će se obavljati u centralnom objektu Doma zdravlja radnim danima od 7.30 do 13.00 časova u ambulantama 40 i 41.

U ovoj zdravstvenoj sutanovi nastavlja se i vakcinacija protiv sezonskog gripa za građane koji imaju pravo na besplatnu vakcinu, a koja je počela 27. oktorba.

Pravo na besplatnu vakcinu imaju pacijenti na hemodijalizi i osobe sa transplatiranim bubregom, pacijenti koji boluju od šećerne bolesti na insulinskoj terapiji, pacijenti koji su liječeni kardiohirurškim metodama liječenja, HIV pozitivne osobe i pacijenti oboljeli od AIDS-a.

Pravo na besplatnu vakcinu imaju i djeca liječena od reumatske groznice sa promjenama na srcu, djeca oboljela od cistične fibroze pluća, osobe koje boluju od mišićne distrofije i multipleskleroze i osobe koje su završile sa primanjem hemoterapije i trenutno nemaju kliničkih znakova bolesti.

Izvor: SRNA/kozarski