Nekadašnja učesnica rijalitija “Veliki brat” Soraja Vučelić imala je udes prošle nedjelje na granici s Albanijom, a u autu su s njom bile drugarica i sestra, koja je nakon stravične saobraćajke ispričala da se svakodnevno moli za nju da preživi i da pali svijeće za njeno zdravlje.

Naime, Sorajina sestra iz Crne Gore, koja je striktna u tome da se ne eksponira u javnosti, otkrila je da se Vučelićeva bori za život jer ima unutrašnje krvarenje u stomaku, što joj i dalje izaziva komplikacije opasne po život.

– Sara ima velike povrede u stomaku i zbog toga se javilo to dvovremensko krvarenje, kako se medicinski stručno izražavaju kad su te stvari u pitanju. Nekoliko unutrašnjih organa je ugruvano zajedno sa slezinom, pa se tad javlja ova pojava – rekla je sestra, koja je otkrila da su Sorajine vitalne funkcije i dalje ugrožene:

– Ja se svakog dana molim da mi ne umre, nadam se da će da izvuče živu glavu! Palim svijeće za njeno zdravlje, užasna saobraćajka je bila. Ona je najgore prošla jer je vozila, mi smo prošle bez većih povreda.

Starletina sestra koja se sa još jednom drugaricom i starletom nalazila u kolima kaže da je haos nastao kada je vozilo iza njih krenulo u preticanje, dok su kola iz suprotne trake išla prevelikom brzinom, te je došlo do sudaranja tri automobila.

– Ne znam u kakvom su stanju ljudi koji su se nalazili u drugim automobilima. Stravičan je sudar bio, a sve zbog čovjeka koji je žurio da nas prestigne. Vidjelo se da je brzo vozio, ali je i iz suprotnog smjera čovjek prebrzo išao. To su trenuci nepažnje, pogrešna procijenjena brzina i eto. Ništa više nije moglo da se uradi. Mislile smo da će neko da zakoči da se sve izbjegne, ali nije bilo ni mogućnosti za to – kaže Sorajina sestra i dodaje da se starleta sada nalazi na jednoj privatnoj klinici u Hrvatskoj, gdje doktori neprestano motre na njeno stanje:

– Sara je sada pod konstantnim nadzorom ljekara. Doktori rade sve neophodne analize da bi zaustavili sve što krvari i da bi se obavila operacija. Stomak joj je baš ugruvan, svakako je čeka dug oporavak. Nadam se da će sve da prođe kako treba. Baš sam se istraumirala i potresla. Non-stop sam na vezi s tamošnjim ljekarima, rekla sam da mi javljaju svaku promjenu njenog stanja.

FOTO: SORAJAVUCELIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: SORAJAVUCELIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

U trenutku nesreće Soraja se sa sestrom i drugaricom vozila u džipu mercedes, koji je na kraju bio dopola smrskan od siline udarca drugog vozila. Kada su policija i vatrogasci došli na lice mjesta, takoreći su iz olupine izvlačili djevojke iz auta, a prva pomoć im je odmah ukazana u vozilu, dok je automobil odvezla šlep-služba, piše Republika.

– Materijalna šteta nije važna, kola su osigurana – zaključila je sestra.

U trenutku kad se nesreća dogodila Soraja je s drugaricom i sestrom putovala u Albaniju na žurku koju je organizovala njena poznanica. Plan je bio da se zadrže nekoliko dana da bi se poslije preko Hrvatske vratile nazad, ali je, umjesto toga, Soraja završila u Hrvatskoj na oporavku.

Izvor: Srpskainfo