Osnovna škola “Petar Kočić” pobjednik je gradskog takmičenja iz poznavanja pokreta Crvenog krsta, koje je danas održano u Prijedoru. Drugo mjesto zauzeli su njihovi vršnjaci iz OŠ “Branko Radičević” iz Petrova, dok su učenici iz Kozarca bili treći. Na ovom tradicionalnom takmičenju, koje je organizovao prijedorski Crveni krst, učestvovalo je sedam škola. Marija Čavić, članica pobjedničke ekipe, podsjetila je da su učenici OŠ “Petar Kočić” prošle godine bili najbolji na svim nivoima – od opštinskog do republičkog takmičenja.

“Crveni krst je tu da pomaže onima kojima je pomoć neophodna i to je veoma značajno. Važno je da se mladi uključuju u rad ove organizacije”, rekla je Čavićeva.

“Program poznavanja pokreta Crvenog krsta vrlo je bitan, jer to je jedna vrsta regrutovanja mladih volontera za našu budućnost”, rekao je sekretar Gradske organizacije CK, Zoran Veselinović.

Regionalno takmičenje biće održano tokom ovog mjeseca, s tim da će domaćin biti poznat narednih dana. U Prijedoru će sutra biti održano kviz-takmičenje iz programa upozoravanja na opasnost od mina, za koje je dosad prijavljeno pet osnovnih škola.

Izvor: kozarski