U Republici Srpskoj za vikend će biti pretežno oblačno vrijeme i svježije sa povremenom kišom, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme uz sunčane periode i malo nižu dnevnu temperaturu. Ujutru će ponegdje biti magle oko rijeka i po kotlinama.

U toku noći na subotu, 12. novembar, na istoku će biti ponegdje slabe kiše, a na planinama je moguća i pojava slabe susnježice.

Duvaće vjetar slab do umjeren, na planinama povremeno jak sjeverni.

Minimalna temperatura vazduha biće od tri do devet, u višim predjelima od minus dva, a maksimalna od devet do 15, na jugu do 19, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

U subotu, 12. novembra, biće umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz kraće sunčane intervale. Ujutru će biti svježije, uz pojavu magle ponegdje oko rijeka i po kotlinama, na istoku može pasti par kapi kiše.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do devet, u višim predjelima od nule, a maksimalna od osam do 14, na jugu do 18 stepeni, a u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih.

U nedjelju će biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme i svježije. Na jugu i jugozapadu će poslije podne povremeno padati slaba kiša, dok će na sjeveru biti više sunčanih perioda.

Minimalna temperatura vazduha biće od dva do osam, u višim predjelima od minus dva, a maksimalna od sedam do 13, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 14. novembra, biće pretežno oblačno i suvo vrijeme, tokom dana sa kraćim sunčanim periodima, više na sjeveru.

Minimalna temperatura vazduha biće od tri do devet, u višim predjelima od minus jedan, a maksimalna od osam do 13, a na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo