Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je saučešće porodici preminule Joke Milovanović, majke tri poginula borca Vojske Republike Srpske, naglasivši da je njenom smrću Srpska izgubila majku heroja.

Sa velikom tugom primio sam vijest o smrti bake Joke koja je za Republiku Srpsku dala ono što je najdraže i najvažnije za svakog roditelja – tri sina, tri srpska borca Miodraga, Tripuna i Đoju, a nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata sahranila je i četvrtog sina. Njeno srce više nije izdržalo svu patnju i majčinski bol – naglasio je Dodik.

On je naveo da je obaveza svih u Republici Srpskoj da nikad ne zaborave baku Joku, ženu velikog i hrabrog srca koja je uprkos svim tragedijama i žrtvi koju je podnijela imala snage da živi, da se bori i svima pruži toplu ruku dobrodošlice.

– Primite izraze mog dubokog saosjećanja u vašoj boli, jer odlazak bake Joke je gubitak i za sve nas koji smo je poznavali, kao i sve iskrene i dobronamjerne ljude – poručio je Dodik u čestitki.

Loparama je jutros u 90. godini preminula Joka Milovanović, majka tri poginula borca Vojske Republike Srpske, Miodraga, Tripuna i Đoje.

Baka Joka biće sahranjena sutra u 13.00 časova na porodičnom groblju u Mirosavcima u opštini Lopare.

Autor: SRNA/Srpskainfo