Teške optužbe koje je potpredsjednica PDP Jelena Trivić juče javno iznijela na račun svog dojučerašnjeg saborca i partijskog kolege, Draška Stanivukovića, dovešće do toga da će neko od njih dvoje, Trivićeva ili Stanivuković, morati da napusti PDP.

Ovo za Srpskainfo tvrde izvori iz vrha PDP, dodajući da će najviši stranački organi, bez obzira na to što su u pripremi unutarstranački izbori, morati brzo da reaguju kako sukob između Trivićeve i Stanivukovića ne bi nanio još veću štetu PDP i doveo do potpunog urušavanja partije.

– Predsjednik stranke, Branislav Borenović, danima unazad pokušavao je da primiri tenzije između Jelene i Draška kako bi se zadržao “mir u kući”, ali nakon jučerašnje javne eksplozije bijesa Trivićeve prema Stanivukoviću stvari su potpuno izmakle kontroli. Vrh PDP će to morati hitno da rješava, a po svemu sudeći, ili Jelena ili Draško moraće da napuste stranku. Njih dvoje zajedno više ne mogu biti pod istim krovom, ako se PDP misli sačuvati od mnogo dubljih podjela – tvrde izvori ovog portala.

Podsjećamo, u svojoj jučerašnjoj objavi na Fejsbuku, Jelena Trivić je osula drvlje i kamenje po Stanivukoviću, optužujući ga, između ostalog, da je dan ranije, prilikom gostovanja na televiziji Fejs, još jednom pokazao da je “manipulator i lažov”, da je pomagao Miloradu Dodiku u krađi izborne volje građana, te da se ona “časno borila protiv dvije kriminalizovane imperije, Dodik i Stanivuković”.

Politički analitičar Tanja Topić za Srpskainfo kaže da sukob Jelene Trivić i Draška Stanivukovića, očigledno, traje već duže vrijeme te da on, prema njenom mišljenju, vuče korijene iz perioda Stanivukovićeve kandidature za gradonačelnika Banjaluke.

– Sad je potpuno jasno da je to savezništvo, Stanivuković – Vukanović – Trivić, popucalo po šavovima. Nakon što su izbori završeni, na površinu su isplivali problemi koji su očigledno postojali u tim relacijama. Definitivno se pokazuje da će sukob između Trivićeve i Stanivukovića dovesti do toga da će neko od njih dvoje preuzeti vođstvo u stranci, ali isto tako je vrlo jasno i to da nakon svega što je izrečeno Jelena Trivić i Draško Stanivuković ne mogu zajedno opstati u istoj političkoj opciji – smatra Topićeva.

Izvor: banjaluka.net