Turski mediji objavili su snimke i fotografije osumnjičene žene za bombaški napad u kom je juče ubijeno šest ljudi, dok je 81 osoba ranjena.

Na njima se vidi i žena u ljubičastom duksu, za koju se vjeruje da je i aktivirala eksploziv u samom centru Istanbula.

Osumnjičeno je i uhapšeno tokom noći i rano jutros još 22 osobe.

Hapšenje je potvrdio turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, koji je naveo da se među njima nalazi i žena koja je juče označena kao glavni izvršilac napada u aveniji Istiklal.

Eksplozija se dogodila u 16.20 po lokalnom vremenu na aveniji Istiklal, jednoj od najprometnijih u Istanbulu. U svako doba godina ova ulica vrvi od turista i lokalnih stanovnika, što je bio slučaj i u momentu eksplozije.

Ona se desila iznenada, a snimci koji su kasnije podijeljeni na društvenim mrežama prikazuju trenutak u kom se čuje glasna detonacija, nakon čega je nastao stampedo na ulicama.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obratio se javnosti neposredno nakon napada i poručio da će „izdajnici biti kažnjeni“.

Dodao je da iako sa sigurnošću još uvijek ne može da kaže da iza napada stoji terorizam, ali prema informacijama koje posjeduje, sve „miriše“ na to. Pored toga, on je odmah označio jednu ženu kao sumnjivo lice, prenosi b92.

Izvor: Srpskainfo