Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je laž sve što je danas rekao hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić u obraćanju na konstitutivnoj sjednici i da je još jednom pokazao da će njegova politika biti politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu.

Sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju je čista laž, zbog čega sam i napustio konstitutivnu sjednicu dok je on govorio, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da sve što je Komšić rekao o integracijama, saradnji s NATO-om je izmišljotina.

– Ne postoji NATO put BiH, nema usaglašenog stava o članstvu, postoji samo saradnja i ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem još jednom je pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće. To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu – napisao je Dodik na Tviteru.

Dodik je napomenuo da Komšić nije izabran od strane građana i građanki, kako to lažno tvrdi, nego ga je birao jedan dio Federacije, i to ne onaj koji je trebalo – hrvatski narod, kako to nalaže Ustav BiH, nego bošnjački.

On je podsjetio da je Komšić prevarama i lažima došao do pozicije u Predsjedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran.

– Istim spletkama koristio se i sve ove četiri godine koje smo obavljali dužnost kolektivnog šefa, da svoje lične stavove predstavi kao zvanični stav Predsjedništva – napomenuo je Dodik.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da će se u naredne četiri godine u Predsjedništvu nastaviti zalagati za nastavak NATO i EU integracija BiH.

Autor: SRNA/Srpskainfo