Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je organizovao prijem za Danila Vukotića člana Tekvondo kluba ” LJubija -Prijedor” i njegovog trenera Vesu Arežinu.

Riječ je o kadetu i članu tekvondo reprezentacije BiH, a povod prijema je bio njegov odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati od 22-29.novembra na Malti.
” Konkurencija je velika i nadam se najboljem”, izjavio je Vukotić nakon prijema.
Trener Tekvondo kluba ” LJubija-Prijedor” Veso Arežina istakao je da ovom mladom i perspektivnom sportisti ovaj prijem mnogo znači jer je uvidio koliko Grad stoji iza njega kao sportiste.
” Od Grada smo dobili podršku za pokriće dijela troškova odlaska na ovo evropsko prvenstvo, a naša očekivanja su velika budući da je Danilo 19.na svjetskoj rang listi što je veliki uspjeh za ovog mladog sportistu”, rekao je Arežina.

Na prijemu kod gradonačelnika danas su bili i Uprava i članovi Fudbalskog kluba ” Kozara” iz Prijedora koji je jesenji prvak Četvrte područne lige Prijedor. Predsjednik Kluba Nikola Radić izjavio je da je povod ovog prijema razgovor o funkcionisanju kluba održan na obostranu inicijativu , kao i o mogućnostima potencijalne pomoći i saradnje u narednom periodu.
” Ove godine nismo prošli među klubove koji dobijaju redovna sredstva Grada tako da smo ostali bez budžeta i gradonačelnik je to prepoznao i izdvojio svoje vrijeme da razmotrimo kako da taj problem riješimo”, rekao je Radić.
On je podsjetio da je riječ o klubu koji je izgubio jedanaest svojih fudbalera u toku odbrambeno-otadžbinskog rata i da to samo učvršćuje njihovu spremnost da taj klub i dalje postoji u funkcioniše.
“Ne možemo dozvoliti da se klub ugasi , a bilo je momenata kada klub pola godine nije radio i podstaknuti tim svim , mi smo se odlučili da budemo uz taj klub. Mi radimo bez nadoknade , a već smo uspjeli da privučemo dosta mladih i imamo omladinski pogon od 40 dječaka i puno navijača i simpatizera te vjerujemo da je ovo jedna fina i zdrava priča”, rekao je Radić.

Treće mjesto u Prvoj ligi /druga ekipa u konkurenciji dama , kao i Kup Republike Srpske 1.mjesto i Premijer liga 1.mjesto i stečeni uslovi za izlazak na evropsku scenu povod je bio za prijem koji je gradonačelnik danas organizovao i za rukovodstvo i članove Šah kluba “Rudar Prijedor” .
Predsjednik Kluba Rade Javorić je tim povodom istakao da je zahvaljujući damama koje dobro igraju šah, FIDA Republici Srpskoj dala mogućnost da iduće godine organizuje Evropsko prvenstvo u ubrzanom i brzopoteznom šahu za mlade do 20 godina.
” To je nama posebna čast i zadovoljstvo i gradonačelniku smo željeli to da prezentujemo i da dogovorimo mogućnosti nastavka naše, inače, veoma dobre saradnje” rekao je Javorić.

Izvor: prijedorgrad