U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, na planinama snijeg, uz dnevnu tempereturu vazduha do 16 stepeni Celzijusovih.
Jutro je oblačno, na jugu slaba kiša, u ostalim predjelima suvo, a tokom prije podneva kiša na jugu jača i postepeno se širi ka sjeveru, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana u svim krajevima će padati jaka kiša uz hladnije vrijeme, u Hercegovini obilnije padavine uz pljuskove sa grmljavinom i jak vjetar, a u večernjim časovima zahlađenje će u višim planinama uzrokovati susnježicu i snijeg.

Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 13 stepeni, a dnevna od osam do 12, na jugu do 16, u višim krajevima od pet stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, većinom južnog smjera, u sjevernim područjima istočnog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature vazduha u 7.00 časova: Sokolac dva, Mrkonjić Grad, Tuzla i Prijedor pet, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Bihać, Sarajevo, Zenica i Novi Grad šest, Foča sedam i Trebinje i Mostar 11 i Neum 12 stepeni Celzijusovih.

Padavine u protekla 24 časa: Mrkonjić Grad 10,3 litra po metru kvadratnom, Doboj 11,4, Gacko 17,1, Banjaluka 18, Bileća 21,8, Kalinovik 22, Novi Grad 29,3, Trebinje 31,1, Čemerno 39,4 i Prijedor 44 litra po metru kvadratnom.

Izvor: SRNA/kozarski