ПРИЈЕДОР, 20. НОВЕМБРА /СРНА/ - Водостаји ријеке Сане на мјерном мјесту код градског моста у Приједору тренутно је 365 центиметара, а Гомјенице 389 центиметара, саопштено је данас из Градске управе Приједор.

Vodostaji rijeke Sane na mjernom mjestu kod gradskog mosta u Prijedoru trenutno je 365 centimetara, a Gomjenice 389 centimetara, saopšteno je danas iz Gradske uprave Prijedor.

Ekipe Civilne zaštite grada Prijedora i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice su od početka obilnije kiše na području grada na terenu gdje prate situaciju.

Šef Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta rekao je da rijeka Sana raste u Sanskom Mostu oko tri centimetra za sat vremena po čemu se prati i rast vode u ovom gradu.

– Na 420 centimetara se na području grada proglašava prvi stepen odbrane od poplava, a budući da kiša prestaje da pada i prognoze su povoljnije pogotovo u odnosu na intenzitet padavina od sinoć kada je Sana u Sanskom Mostu rasla 12 centimetra na sat vremena – potvrdio je Krneta.

Starješina Teritorijalno vatrogasno spasilačke jedinice Radovan Martić potvrdio je da su neprestano na terenu gdje prate razvoj situacije.

– Što se tiče Vrbica i Topolika stanje je redovno i mi, kao dežurne službe pratimo situaciju i za sada nema problema – rekao je Martić.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Prema podacima sa sajta Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske u protekla 24 časa na području Prijedora palo je 47,6 litara kiše po metru kvadratnom.

Autor: SRNA/Srpskainfo