Udruženje za zaštitu potrošača “Don” raspolaže sa informacijama da se potrošači struje isključuju sa elektro mreže u Prijedoru zbog neplaćenih računa zbog čega su izdali važno obavještenje. Ukoliko i postoje određena dugovanja, kako napominju, mora se poštovati Zakon o zaštiti potrošača Republike Srpske.

Zakon o zaštiti potrošača član 54. (1) kaže : Trgovac može da obustavi pružanje usluga od opšteg ekonomskog interesa ako potrošač ne izmiri svoje tekuće obaveze za pružene usluge u roku od dva mjeseca od dana dospjelosti obaveze; (2) Trgovac je dužan da potrošača prije obustave iz stava 1. ovog člana, u pisanoj ili elektronskoj formi: a) upozori na obavezu po osnovu ugovora, b) pozove da izmiri preostale obaveze u roku koji ne može biti kraći od 30 dana od dana dostavljanja upozorenja – citiraju doslovno Zakon, prenosi Srpskainfo.

– Dragi predstavnici Elektrokrajine Prijedor, zimski period nije vrijeme kada se potrošači isključuju,a pogotovo ako se isključenja ne rade u skladu sa zakonom. Zahtijevamo da se potrošači prvo opomenu, da im se da rok, pa ako se ogluše o prethodnje radnje preuzmete zakonom data vam ovlaštenja. Nemojte uvijek raditi sa obrnutim redoslijedom – poručuju iz ovog Udruženja.

Izvor: banjaluka.net