Novosađanin Zoran Zivlak, profesor geografije i rekreativni sportista, doputovao je biciklom u Katar kako bi podržao reprezentaciju Srbije.

Put Katara krenuo je preko Bugarske, Gruzije, Jermenije, Irana, Emirata i Saudijske Arabije, a za to mu je trebalo više od četiri mjeseca na putu.

Podvig vrijedan divljenja nije prošao neopaženo kod srpske delegacije u Kataru, pa je Zivlak naišao na prijem kakav i dolikuje za njegovu avanturu.

– Hvala na dočeku. Kada ja dođem, mi pobjeđujemo. Nadam se i sada. Nešto duže od četiri mjeseca trajalo je putovanje. Bilo je za dušu, pa se malo oteglo. Kriznih trenutaka bilo je svakodnevno, ali kada dođete na cilj, prvenstvo je vaše. Najljepše je bilo kroz Iran, pun sam utisaka, rekao je Zoran i potom otkrio šta nosi sa sobom na put.

– Čergarski je to život. Zahtijeva puno, sa malo toga možete da preživite, svi smo konformisti, pa dočekamo nekada i hotel. Najosnovnije ponesem, šator, odjeću za tople i hladnije uslove, piše NS uživo.

Nakon uspješno pređenog puta, dočekao ga je Dušan Tadić sa kojim je razmijenio utiske o putovanju, a kapitenu “orlova” poklonio je suvenir, a ovaj mu se odužio potpisanom majicom.

Izvor: Srpskainfo