U Republici Srpskoj će za vikend biti oblačno i hladnije vrijeme sa slabom kišom, u višim predjelima sa susnježicom i snijegom, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro biće pretežno vedro i hladno, na planinama i ponegdje u nižim predjelima sa mrazom. Oko rijeka i po kotlinama moguća je magla.

Tokom dana biće sunčano uz malu oblačnost i malo toplije. Popodne i uveče uslijediće porast oblačnosti sa zapada.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus tri do tri, na jugu do šest, a maksimalna od sedam do 14 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 26. novembra, prije podne će biti oblačno, malo hladnije i pretežno suvo vrijeme, a poslije podne će na jugu početi da pada kiša koja će se uveče i tokom noći postepeno širiti ka sjeveru. U višim predjelima će padati slab snijeg.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus jedan do tri, a maksimalna od četiri do osam, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 27. novembra, biće oblačno i hladnije sa slabom kišom, a u višim predjelima sa susnježicom i slabim snijegom.

Kiša će češće padati na jugu, a na krajnjem sjeveru će biti pretežno suvo ili sa slabim padavinama povremeno.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od jedan do sedam, a maksimalna od tri do sedam, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo