Draško Trkulja iz Prijedora završio je u pritvoru nakon što je kako tvrdi, branio prava i čast svoje supruge koja je bila otpuštena sa posla u jednom butiku.

Revoltiran odnosom vlasnice butika i njenog sina, jer su odbijali da isplate ugovorenu platu njegovoj supruzi, te izgovorenih riječi koje su ocijenjene kao ozbiljna prijetnja i ugrožavanje sigurnosti, Trkulja je završio iza rešetaka.

Ono što ovaj slučaj izdvaja od drugih, jeste da je nakon podizanja optužnice Osnovni sud u Prijedoru produžio pritvor Trkulji zbog krivičnog djela koje uopšte nije bilo navedeno u optužnici.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nepravdu prema ovom Prijedorčaninu kada je u pitanju pritvor, ispravio je Okružni sud u Prijedoru, čije rješenje je otkrilo nezapamćenu pravnu nebulozu i propust suda koji je Trkulju planirao zadržati u pritvoru.

Propusti suda

Naime, Okružni sud u Prijedoru nakon što je Trkulja preko advokata Aleksandra Jokića iz Banjaluke uputio žabu, potvrđuje da je prvostepeni sud napravio očigledne propuste prilikom određivanja mjere pritvora.

Tako se između ostalog, u rješenju okružnog suda ističe da je Trkulji produžen pritvor zbog bojazni da će počiniti krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari, a ovo krivično djelo nije ni bilo navedeno u optužnici, obzirom da se Trkulja teretio za ugrožavanje sigurnosti.

Okružni sud konstatuje da tužilac nije dostavio nijedan dokaz za ovo krivično djelo, niti je utvrđivana osnovana sumnja.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER