Fudbalska reprezentacija Srbije nije opravdala očekivanja u prvom kolu Svetskog prvenstva protiv Brazila (2:0), ali zato ima više nego dobru priliku za popravni, prenosi Nova.rs.

Ispit koji Srbija mora da položi, ukoliko planira da ode u nokaut fazu, na programu je u ponedeljak u 11 sati, a rival je Kamerun, veoma neugodna afrička selekcija.

Čekajući Svetsko prvenstvo navijači Srbije bili su pod sve većom euforijom iz dana u dan, ali je Brazil svojom igrom i kvalitetom mnogo toga ugasio, nadamo se samo na kratko.

Nisu „orlovi“ protiv Brazila ličili na tim koji je dobijao Švedsku, Norvešku i Portugal. Nisu djelovali kao da su godinama i mesecima željno iščekivali Mundijal i taj čuveni Brazil, koji nam je dugo nerešiva enigma. Nisu Piksijevi momci igrali onako kako znaju. Nisu napadali, falilo je i borbe i žara, ali istini za volju bilo je i povrjeda koje su poprilično poremetile rad našeg selektora, a na taj način direktno uticale na konačan rezultat.

Od kada je Piksi sjeo na klupu obično smo ga vidjeli u samouverenim izdanjima, u kojima je isticao da se nikoga ne plaši i da će Srbija svakoga moći da napadne i makar stvori neku šansu. Protiv Brazila smo ga videli veoma bijesnog nakon drugog primljenog gola, bacao je sako i vodu, a i posle utakmice je bio poprilično razočaran, prenosi Nova.rs.

Iako smo od tada čuli mnogo ohrabrujućih izjava i od selektora i od igrača, nije bilo teško zaključiti da su i oni očekivali više i da će ostati žal što se Brazilu nisu suprotstavili punom snagom, žargonski rečeno u punom gasu. Posle takvih poraza najbitnije je da se ekipa psihički spremi za ono što je čeka, bez obzira što nije sramota izgubiti od Brazila.

„Kad se desi poraz, najvažnije je da glava bude hladna. To je jako bitno, važno je da komunikacija između igrača bude na istom nivou i da niko ne pomisli da imamo problem, da se neko ljuti… Ja sam otvoren i ne krijem išta. Da imamo probleme, rekao bih da imamo i da ćemo riješiti. Ali, nemamo takve probleme“, rekao je Piksi pred Kamerun.

Piksijeva energija i fudbalsko znanje doneli su reprezentaciji ono što dugo nije imala, a sa pozitivnim duhom i nadom u veliko dela se otputovalo u Katar. Stoga, Brazil mora da bude nauk, ali nikako okretnica ka ponoru i kanalu u kom je godinama unazad naš reprezentativni fudbal bio.

Izvor: banjaluka.net