Opozicija iz Republike Srpske i SDP BiH danas u Sarajevu nisu postigli dogovor o izboru delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević rekao je da dogovora nema i da će se sve znati u srijedu, 30. novembra, za kada je zakazana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o izboru delegata u Dom naroda BiH.

Miličević tvrdi da opozicija iz Republike Srpske i FBiH nije dogovorala zajednički nastup u Savjetu ministara.

“Sa SDS-om nisu vođeni takvi razgovori. Takva matematika da budemo u Savjetu ministara BiH postoji, ali u smislu boljeg životnog standarda”, kaže Miličević.

Predsjednik PDP-a Branislava Borenović je istakao da je bitno da se razgovara o bitnim temama kako građani ne bi odlazili iz BiH.

Borenović navodi da je “bitno da predsjednik Republike Srpske Miloard Dodik ne dobije ključni mehanizam, odnosno četiri delegata iz Republike Srpske” u Domu naroda BiH.

U ime Liste za pravdu i red današnjem sastanku u centrali SDP BiH prisustvovao je predsjednik te stranke Nebojša Vukanović, a Pokret za državu predstavljao je Vojin Mijatović.

Domaćin sastanka je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Lider SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je danas da bi formiranje vlasti na nivou BiH sa strankama opozicije iz Republike Srpske bilo loše za BiH koja je neuspješna, nefunkcionalna i gotovo propala.

Autor: SRNA/ATV