Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač čestitao je danas novoj generaciji pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice /SAJ/, te im poručio da ponosno i časno nose svoje crvene beretke i brinu o bezbjednosti građana.

Lukač je naveo da je danas u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u Banjaluci promovisana Osma klasa i dodijeljeni sertifikati polaznicima koji su uspješno završili obuku za policajca-specijalistu u SAJ-u.

“Obuku je uspješno završio 21 polaznik, dok četvoro ili petoro nisu prošli ovu veoma zahtjevnu obuku i oni će biti raspoređeni na druge poslove unutar MUP-a”, rekao je Lukač novinarima, nakon dodjele sertifikata.

On je istakao značaj što je SAJ-a podmlađen sa 21 novim pripadnikom.

“Bio sam jedan od prvih pripadnika Specijalne jedinice 1992. godine kada je ona formirana, te nakon 30 godina imamo generacije mladih momaka u SAJU-u koji u to vrijeme nisu bili ni rođeni, tako da je to za njih već istorija koju oni poštuju i koja ih uči kako da se ponašaju i šta znači biti pripadnik ove jedinice”, rekao je Lukač.

On je siguran da će i nova generacija specijalaca časno i ponosno da nose svoju crvenu beretku i uniformu MUP-a Srpske, te da se kao najelitnija jedinica brinu o bezbjednosti Republike Srpske i njenih građana.

Izvor: SRNA/RTRS