Pjevač Halid Muslimović iako je stalno na putu, na točkovima, nije umoran, naprotiv, pjevač je odlično raspoložen, a ovih dana Halid je u jeku priprema za veliki koncert koji će se povodom 40 godina postojanja na estradi održati u banjalučkom Boriku 27. decembra.

alid je rekao da će ovim koncertom obilježiti svoj jubilej, a ako sve prođe dobro, nije isključeno da se nešto slično desi i u drugim gradovima BiH i regiona.

Na pitanje novinara da li bi se mogao desiti jedan takav koncert i u Sarajevu, s obzirom da je nekoliko puta izjavljivao kako ga “Sarajevo baš i ne voli”, Halid je rekao:

– Ma nema to veze. Nekima iz Sarajeva je nekada, a neposredno nakon rata, zasmetalo jer sam odlučio da se sa porodicom preselim iz Sarajeva u Prijedor. Pa ja sam se samo vratio svojoj kući! Nikoga nisam izdao – rekao je pjevač.

FOTO: RAJKO RISTIĆ/RAS SRBIJA

Halid je rekao kako su pripreme za koncert pod kontrolom i da vjeruje da će sa Banjalučanima uživati tog 27. decembra.

– Sve je pod kontrolom. Vjerujem da ćemo sa Banjalučanima uživati 27. decembra. Imam specijalne goste na koncertu koje ću otkriti na samom nastupu, a sa mnom će sigurno pjevati i Zorica Brunclik u pratnji svog muža Miroljuba Aranđelovića Kemiša. Oni su moji stari prijatelji i red je bio da ih pozovem, a oni su to za zadovoljstvom prihvatili – rekao je Halid.

Pjevač je postao i dvostruki djed, jer je stigao unuk Džan kojeg je rodila Halidova kćerka Lejla, a sin Edis ima sina Adriana.

– To je pravi kapital, bogatstvo koje je nemjerljivo. Nema ništa ljepše nego kad nakon obavljenog posla, napornog putovanja, dođeš kući, a onda te tvoji unuci zagrle. Presretan sam – poručio je pjevač, piše Bosnainfo.

Ipak, nije baš sve ružičasto u životu “Plavog čuperka”. Naime, njegova kako se navodi, bivša ljubavnica Sonja Bašić dobila je tužbu na sudu u parnici u kojoj ga je teretila da ju je navodno prevario jer joj nikada nije vratio posuđeni novac.

Na pitanje kako sada gleda na tu presudu nakon suđenja u kojem je Okružni sud u Banjaluci praktično, potvrdio sve njene navode, pjevač je odgovorio:

– Uopšte ne razmišljam o tome. Sve će se to jednog dana razjasniti i izvesti na čistac. Malo su mediji tome dali veliku pažnju i sve “naduvali”. Valjda zato jer sam popularan. Radi se o osobi koja u Australiji ima poveliki dosije. A što se tiče sudova…, pa vidite šta sve sudovi kod nas presuđuju, kazao je za Bosnainfo Halid Muslimović.

Nije zaboravio pomenuti i tri nove pjesme koje je dugo spremao, a upravo ovih dana su ugledale svjetlost dana.

Pjesme “Želiš mi sreću”, “Ponos da te ne molim”, i “Haj kafano, neću više”, će naravno, otpjevati u Boriku, dok će Novu godinu, po običaju dočekati kod kuće, među svojima, u svom hotelu u Prijedoru.

Izvor: Srpskainfo